AZ Onder 19 opzij gezet door Ajax (video)

0

ZAANSTAD- AZ Onder 19 is op eigen veld getrakteerd op een stevige nederlaag. Tegen een volwassener Ajax hadden de Alkmaarders met name in de eerste helft weinig in te brengen. Een snelle 0-3 achterstand resulteerde uiteindelijk in een 2-5 nederlaag.

AZ Onder 19 opzijgezet door Ajax

AZ-aanvoerder Vincent Regeling was na afloop van de verloren wedstrijd de belichaming van teleurstelling. Ietwat gedesillusioneerd vertelde hij werkelijk geen idee te hebben waarom het zo mis ging tegen Ajax. “Wij hebben het in de eerste helft volledig weggeven. Hoe dat kwam? Zeg het maar. Vanaf de eerste minuut lieten wij Ajax hun gang gaan en dan kijk je halverwege tegen een 0-3 achterstand aan. Onbegrijpelijk.”

Bij de keel
Na amper vijf minuten moesten Regeling en zijn teamgenoten al een tegentreffer incasseren. Een voorzet vanaf links betekende de inleiding van het openingsdoelpunt omdat Ezra Walian zijn voet namens de gasten succesvol tegen de bal kon zetten. AZ werd bij de keel de gegrepen waardoor het paniekerig ging voetballen. Uitverdedigen werd wegrossen en Ajax kon de ene na de andere aanval opzetten.

De 0-2 van verdediger Leon Bergsma kon dan ook niet uitblijven. Met een klein half uur op de klok kopte hij raak uit opnieuw een gevaarlijke bal vanaf links. AZ-doelman Joey Roggeveen hielp hem daar een handje bij door te gretig richting de voorzet te duiken en daarmee vrij baan te geven. Kort daarop werd de schade voor de ploeg van coach Koen Stam nog groter toen Abdelhak Nouri op redelijk eenvoudige wijze de 0-3 op het scorebord zette.

Niets te verliezen
Ook AZ legde zo nu en dan een aardige aanval op de mat, maar kwam nauwelijks tot echte kansen omdat het te vaak fout ging in de eindpass. “Wij hebben in de rust tegen elkaar gezegd dat we de schroom van ons af moeste gooien omdat we nu toch niets meer te verliezen hadden. De manier waarop wij aan de tweede helft begonnen, deed ons dan ook goed. Je zag dat wij elkaar beter konden vinden en een aantal keer voor gevaar zorgden”, aldus Regeling.

Knock-out
Met een scherpe voorzet was Zia Sakirovski in de buurt van een assist op Ferdy Druijf. Ajax-goalie Stan van Bladeren stond deze met een alerte ingreep weliswaar nog in de weg, maar moest na 55 minuten alsnog vissen. Het waren opnieuw Sakirovski (aangever) en Druijf (doelpuntenmaker) die de hoofdrol speelden. Hoewel de grootste kansen voor Ajax waren en sluitpost Roggeveen zich een aantal keer maximaal moest inspannen, was de wedstrijd na de 1-3 iets meer in balans. Twintig minuten voor tijd gaf Walian AZ echter de knock-out door de 1-4 te maken.

Doekje voor het bloeden
Een minuut voor tijd was spits Druijf het eindstation van wellicht de mooiste aanval van de avond. Een aanval die onder andere gestalte kreeg door de goed spelende Owen Wijndal. Via de middenvelders voor zijn neus werd de opgekomen vleugelverdediger Robin Schouten gevonden aan de andere kant van het veld. Zijn voorzet kwam via een overstapje van invaller Mees Kaandorp voor de voeten van de nummer 9 van AZ. Druijf bedacht zich niet, schoot raak en zorgde voor het spreekwoordelijke doekje voor het bloeden. Het laatste woord was echter toch weer aan de gasten. Noa Lang strooide met een vijfde Amsterdamse treffer extra zout in de Alkmaarse wond.

“Ajax was vandaag erg goed, maar wij zetten er in de eerste 45 minuten ook wel heel weinig tegenover. Ik baal er verschrikkelijk van en het is frustrerend dat ik niet weet waarom dit gebeurde. We zullen er van moeten leren om het zaterdag tegen PSV anders te doen”, besloot de captain van AZ.

WEDSTRIJDKARAKTERISTIEKEN
AZ Onder 19 – Ajax Onder 19 2-5 (0-3)

Opstelling AZ Onder 19: Joey Roggeveen; Robin Schouten, Vincent Regeling, Justin Bakker (76. Teun Koopmeiners), Owen Wijndal; Viktor Karl Einarsson (54. Calvin Stengs), Guus Til (68. Daan Boerlage), Mees Hoedemakers; Zia Sakirovski (80. Jan-Willem Tesselaar), Ferdy Druijf, Teun Bijleveld (71.Mees Kaandorp).

Scoreverloop: 4. Walian 0-1, 26. Bergsma 0-2, 33. Nouri 0-3, 55. Druijf 1-3, 70. Walian 1-4, 89. Druijf 2-4, 90. Lang 2-5

(Bron:AZ.nl)

Comments are closed.