Warning: Use of undefined constant REQUEST_URI - assumed 'REQUEST_URI' (this will throw an Error in a future version of PHP) in /home/talenzaanssoccer/public_html/zst/wp-content/themes/motive/functions.php on line 73
Kwartfinale KNVB bekerstrijd: Reus tegen Klein Duimpje

Kwartfinale KNVB bekerstrijd: Reus tegen Klein Duimpje

0

Die vergelijking zal ongetwijfeld door de hoofden spelen van de spelers van Jong Fortuna. Het tweede elftal van de Wormerveerse fusieclub speelt zaterdag om 17.00 uur in de KNVB BEKER 2015-2016 een thuiswedstrijd tegen Ajax Zaterdag 2. De inzet is een plaats in de halve finale van de KNVB districtsbeker.

De Wormerveerse voetbalclub is sinds kort officieel volwaardig partner van de Amsterdamse grootmacht. Die samenwerking richt zich vooral op de steeds groter en sterker wordende jeugdafdeling van Fortuna. Vanuit die geledingen moeten straks de spelers doorstromen die in de Hoofd- en mogelijk zelfs Topklasse het voortouw moeten gaan nemen.Jong Fortuna, zoals de club haar tweede elftal betitelt,  speelt zelf in de tweede klasse. Uit 15 wedstrijden werden 37 punten verzameld met mooie doelcijfers (47 voor en 13 tegen). Met het oog op de ambities van de club is promotie voor dit jonge team eigenlijk een eis. Er zijn echter nog wat kapers op de kust. Want ook KFC (15-36) en VVW (15-35) willen omhoog en weten voorlopig nog niet van ophouden.

Met het oog nadrukkelijk op de toekomst gericht maakt Jong Fortuna regelmatig gebruikt van getalenteerde  A- junioren. Het team is tevens koploper in de Rabobank Jong Senioren competitie.

Aan Fortuna zijde is het vooral trainer Hans Bergsma, die zelf een Ajax verleden heeft, die zich sterk maakt voor de talentenopleiding. Hans speelde acht seizoenen voor Ajax, van de D1 t/m A1 en twee jaar jong Ajax waarvan één jaar als contractspeler. In die tijd speelde hij twee jeugdinterlands Onder19 tegen West-Duitsland en IJsland.In die tijd speelde hij twee jeugdinterlands Onder19 tegen West-Duitsland en IJsland. Als trainer begeleidde hij een keur aan clubs waaronder de Ajax E jeugd. Onlangs was hij samen met Ronald de Boer coach  van “Men United”, het eigen gelegenheidsteam van sportmarketingbureau SportsGen dat deelnam aan NextGen Series (voorheen Copa Amsterdam) dat tevens door SportsGen wordt georganiseerd in het Olympisch Stadion.

Zijn band met de Amsterdammers is nog altijd aanwezig. Zijn zoon Leon is nu basisspeler in Ajax A1 en probeert een contract af te dwingen. In dat team speelt Bergsma junior met de Wormer Kaj Sierhuis. Lees voor de aardigheid even mee via http://www.ajax1.nl/langs-de-lijn-op-de-toekomst-15-hans-bergsma/

In de poulefase behaalde Jong Fortuna de volgende resultaten: Volendam 2 – Jong Fortuna 1-10, Purmersteijn 2- Jong Fortuna 2-2 en Buiksloot 2- Jong Fortuna 1-6. In de eerste ronde werd Hercules Zaandam met 1-5 verslagen waarna in de tweede ronde werd vrijgeloot. De derde ronde bracht DOVO 2 naar Wormerveer. De Veenendaalers werden met 3-0 verslagen. In de achtste finale werd het Utrechtse Hercules met 6-1 aan de zegekar gebonden. Nu treft Jong Fortuna in de kwartfinale Ajax Zaterdag 2.

Vooruitkijkend naar die ongetwijfeld loeizware wedstrijd is men bij Fortuna W uitermate opgewekt. ‘Een mooi affiche. Natuurlijk beseffen we ons terdege dat het een schier onmogelijke taak zal worden om de volgende ronde te halen. Maar de bal blijft rond. Aan onze inzet zal het niet liggen’ zo klinkt het op het trainingsveld. Daar ook wordt op het scherpst van de snede getraind.

ZAANSE BANDEN
De tegenstander van zaterdag, waar Fortuna’s huidig eerste elftalspeler Robin Hoogstra een jaar deel van uit maakte,  speelt haar competitie in de Reserve Hoofdklasse A. Een poule met eigenlijk alleen maar grote namen uit het amateurvoetbal. Ajax voert de kopgroep aan met vier punten voorsprong op Zwaluwen ’30 en ODIN ’59. Twee van de vier achtervolgers (Swift en GVVV) leden in de laatst gespeelde competitieronde puntverlies en lijken af te haken in de titelstrijd.

Wie even naar de namen van Ajax kijkt moet het opvallen dat daar bijvoorbeeld Joël Silooy tussen staat. Inderdaad de zoon van voormalig ZVV’er, Ajacied en veelvuldig Zaans international Sonny. Ook Nick Lammers is geen onbekende, want hij is de zoon van Marleen Molenaar. Zij speelde jarenlang voor KFC en in Oranje. Daarnaast onderhoudt de huidige Larense nauwe banden met de Zaanstreek als lid van de bekende Wastora familie. Bij Ajax vervult zij een belangrijke rol bij de succesvolle vrouwenvoetbalselectie.

Daarmee is de Zaanse connectie nog niet compleet. Want ook trainer/coach Detlef Le Grand kent een speciale binding met onze streek. Zijn geboorteplaats is Zaandam. Tot zijn zevende levensjaar woonde hij in Zaandijk. Zijn opa Le Grand werkte bijvoorbeeld bij Bruijnzeel in Zaandam. Op zeker moment is het gezin Le Grand naar het “nieuwe land” in Lelystad verhuisd. Detlef’s vader heeft in Zaandam gewerkt voor het “IJzerhuis” en is in Lelystad zijn eigen doe-het-zelf winkel begonnen.

Uit zijn jeugd weet Detlef nog goed dat hij regelmatig speelde bij vrienden op de Zaanse Schans. ‘Bij de halve molen en dan was het met een bootje roeien op de Zaan. Ik heb gespeeld voor ZVV Zaandijk toen ik 7 jaar was. Verder gingen we regelmatig zwemmen in toen nog een heel mooi open lucht zwembad in de Wijde Wormer.  Verder hebben we veel familie wonen in Purmerend, Heiloo, Krommenie. Ik voel me dan ook nog een echte Zaankanter!’

(Bron:Fortuna-Wormerveer.nl)

Comments are closed.