Sierhuis op dreef bij Ajax A1

0

De A1 van Ajax heeft zaterdagmiddag, mede dankzij een kwartet aan doelpunten van Kaj Sierhuis, een ruime 6-1 zege geboekt op Willem II A1 en deed daarmee heel goede zaken in de strijd om de landstitel.

De A1 van Ajax heeft alvast het goede voorbeeld gegeven voor Ajax 1. Op sportcomplex De Toekomst werd Willem II, eveneens tegenstander van het eerste elftal zondagmiddag, met ruime cijfers verslagen: 5-1. Met name Sierhuis had het vizier op scherp staan die met vier treffers zaterdagmiddag zijn seizoenstotaal op 34 doelpunten bracht. Al voor rust zorgden de Amsterdammers voor het beslissen van de wedstrijd. Op aangeven van Vince Gino Dekker scoorde Sierhuis de openingstreffer. Vlak erna wist Dekker zelf ook te scoren door een strafschop te benutten. Nog voor rust kwam Sierhuis tot een hattrick. Na goed wegdraaien bij zijn tegenstander, dribbelde hij naar het doel om vervolgens rustig de 3-0 binnen te schuiven, waarna hij vlak erna uit een voorzet van Dekker ook voor de 4-0 wist te tekenen. Na rust moesten de toeschouwers lang wachten op doelpunten en was het prompt Willem II dat via Van den Boogert wat terugdeed. Wie anders dan Sierhuis zorgde er een minuut later alweer voor dat de marge vier werd. De spits kreeg vlak voor tijd nog een kans om ook zijn vijfde treffer van de middag te maken, maar zijn kopbal ging over. Directe concurrenten AZ A1 en Vitesse A1 verloren zaterdagmiddag beiden hun wedstrijden. De Alkmaarders gingen met 1-0 onderuit bij PSV A1, terwijl de Arnhemmers in eigen huis met 1-3 verloren van FC Utrecht. Hierdoor staat Ajax A1 weer bovenaan in de A-junioren competitie met een voorsprong van respectievelijk punt op AZ A1 en drie op zowel FC Utrecht A1, Vitesse A1 en PSV A1.

Opstelling Ajax: Van Bladeren (Van der Sar, 69′); Zeefuik, De Ligt (Matusiwa, 59′), Bergsma, Bakboord; De Wit, Eiting, Bay (Nunnely, 59′); Walian, Sierhuis, Dekker;
Wissels Ajax: Van der Sar, Sandler, Matusiwa, Blöte, Boultam, Nunnely, Lang

(Bron:Ajaxshowtime.com)

Comments are closed.