Warning: Use of undefined constant REQUEST_URI - assumed 'REQUEST_URI' (this will throw an Error in a future version of PHP) in /home/talenzaanssoccer/public_html/zst/wp-content/themes/motive/functions.php on line 73
AZ haalt de 10 tegen Fortuna Wormerveer

AZ haalt de 10 tegen Fortuna Wormerveer

0

Zo’n 3-10 nederlaag is op het eerste oog natuurlijk heel vervelend. Het is echter geen schande als je van een dergelijk team voetballes krijgt. De AZ’ers, met Zaankanters Kaan Karabakal en Mees Hoedemakers in de ploeg waren gewoon sneller, balvaardiger, speelden met meer gogme en wisten waar nodig het geduld te bewaren om vervolgens vernietigend uit te halen. Bij de thuisploeg deed iedereen zijn stinkende best, een compliment waard, maar kwamen simpelweg te kort.

Heel even speelde de gedachte om de prachtige schijnbeweging van Milan in de 80e minuut te verkiezen tot mooiste moment van de wedstrijd (hij stuurde met één beweging bijna een hele defensie de Watering in), maar uiteindelijk gaat die eer toch naar de doelpuntenmakers van AZ. De negende en tiende Alkmaarse treffer waren juweeltjes. Daar zullen de volop aanwezige toeschouwers het vast mee eens zijn. Kijk ook mee naar de foto’s van Theo van Vlaanderen.

Na drie minuten stond er al een 1-1 stand op het scorebord. Na de 0-1 na één minuut door een onoplettendheid in onze defensie kwamen we in de derde minuut al weer op gelijke voet door een prachtig schot van Milan in de kruising.

Na twintig minuten een ongeveer gelijk scoreverloop. Eerst is het AZ dat razendsnel door het hart van onze defensie snijdt (1-2) waarna kort daarop Ian met zijn hoofd de 2-2 scoort.

Na een half uur spelen is de F-defensie heel gastvrij en daar weten de AZ boys wel raad mee (2-3). Vooral de manier waarop dan meteen geprofiteerd wordt is mooi. Vol overtuiging en hoog in het net. Machtig om te zien. Vlak voor rust lijkt Ferry uit een snelle rush weer de gelijkmaker te gaan scoren. De AZ doelman toont zich een betrouwbare sluitpost.

Dan na de warmte van de kleedkamer én paviljoen toch maar weer de kou en nattigheid in voor de tweede helft. Arme mensen in de beide dug outs. AZ zet meteen druk en binnen de minuut is het 2-4. De aanval daaropvolgend levert een corner op die door Nick met een machtige trap op de lat terecht komt. De situatie daaruit voortkomend maakte dat Robin onheus werd bejegend. De toegekende strafschop werd door Nick meer dan overtuigend benut. Kaboem en 3-4.

Daarna is het toch weer AZ dat aantoont hoe je effectief moet en kunt spelen. Ieder foutje wordt genadeloos afgestraft. De eerlijkheid gebied te schrijven dat de goals stuk voor stuk voortkwamen uit mooie combinaties. Alleen de terechte strafschop was wat minder fraai, maar niet minder overtuigend.

Aan Fortuna zijde worden dan diverse wissels toegepast zodat iedereen vanavond zijn minuten heeft kunnen maken. Voor de A junioren Nino en Leroy was dit ongetwijfeld een mooie ervaring. Laatstgenoemde leek zelfs heel brutaal een doelpunt te gaan scoren, maar zijn schot ging net over. Zo kregen onze mannen nog wel wat kansen, maar stond het vizier niet meer op scherp.

Als geschreven bleek het scorebord deze avond niet toereikend. Eindstand 3-10 in het voordeel van onze gasten. Genieten van een nederlaag bestaat natuurlijk niet, maar dit was er wel één waar we – neem ik dan gemakshalve even aan – veel van geleerd hebben.

Een compliment ook aan het arbitraal trio dat zich kranig weerde waarbij de referee precies wist aan te voelen wanneer op te treden. En vanzelfsprekend AZ bedankt voor deze interessante les.

(Bron:Fortuna-Wormerveer.nl)

Tekst door Kees Klinkenberg.
Foto’s door Theo van Vlaanderen.

Comments are closed.