Darryl Lachman, Altijd Blijven Lachen

0

Als er een speler is die ons precies kan vertellen wat hard werken inhoud, dan is dat niemand minder dan onze volgende Zaanse Held,

Darryl Lachman

Een sterke centrale rechtsbenige verdediger van Curaçaose en Nederlandse afkomst. De tijd gaat werkelijk snel mijn voetballiefhebbers want Darryl is nog jong maar inmiddels wel 28 jaar oud. Geboren in Amsterdam maar zijn voetbal jeugd is pas echt begonnen in 2006, bij en hoe kan het ook anders Hellas Sport Zaandam. Deze Zaanse voormalig topclub is inmiddels gefuseerd met een andere Zaanse oud topper genaamd Zilvermeeuwen. Uit deze samenwerking is de nieuwe club FC Zaandam opgericht en we gaan absoluut nog meer over deze fusie te horen krijgen.

FC GRONINGEN

Terug naar de man die altijd blijft lachen en positief is ingesteld, Darryl die na zijn sterke periode van 2 jaar Hellas Sport het nu dan eindelijk mocht gaan proberen bij het grote Ajax. Daar ging het helaas niet zoals gewenst beste lezers, want was de stap te vroeg? Of was de stap te groot? Wie zal het zeggen alles gebeurt voor een reden en hij vertrok al na 1 seizoen uit Amsterdam om bij de Trots van het Noorden voor succes en meer speeltijd te gaan. Hij sloot in eerste instantie aan bij de beloften, maar op 13 December 2009 maakte hij zijn debuut voor FC Groningen in de met 2-4 gewonnen uitwedstrijd tegen Sparta Rotterdam, Darryl kwam kort voor rust het veld in voor Tom Hiariej.

In zijn 2 jaar FC Groningen speelde hij maar 9 wedstrijden in competitie en beker wat niet erg veel is, maar hij was nog jong en maakte grote stappen qua ontwikkeling en toekomst perspectief.

PEC ZWOLLE

Toenmalig trainer Art Langeler van FC Zwolle (die we nu kennen als PEC Zwolle, red.) geloofde in Darryl zijn kunnen en haalde hem in April 2011 naar de club die dat seizoen gek genoeg uitkwam in de Eerste Divisie / Jupiler League. Zwolle had oprecht vertrouwen in hem want al na een half jaar werd zijn contract direct met een jaar verlengd tot de zomer van 2014.. Supersterk!

Zijn periode bij PEC was toch het moment waar hij grote stappen kon zetten en heeft gezet, de club werd kampioen in de Eerste Divisie en Darryl promoveerde in zijn eerste seizoen Zwolle naar de Eredivisie. Hij was een vaste waarde in het team en werkte keihard om dat ook te blijven. In 3 seizoenen PEC speelde hij 91 wedstrijden waarin hij 3 keer het net wist te vinden, met als hoogtepunt het winnen van de KNVB Beker.

Vooruitzichten waren positief en met zelfs een half jaar voordat zijn contract in Zwolle afliep werd al bekend gemaakt dat hij in de zomer van 2014 zou uitkomen voor FC Twente.

FC TWENTE

Nu moest het gaan gebeuren! Dit was zijn claim to fame! FC Twente, mooie club waar hij zich kon laten gelden, ik kan het mij nog goed herinneren het begin was vrij aardig met 15 optredens maar daarna ging het mis en was het niet het gewenste succes waar je dan ook als voetbalfan op hoopt, maar na alweer 1 jaar vertrok hij uit Enschede om een buitenlands avontuur aan te gaan bij Sheffield Wednesday, die op dat moment uitkwam in de Championship het tweede niveau in Engeland. Zeg maar de Jupiler League maar absoluut niet te vergelijken qua fans, beleving, strijd, sponsorgeld etc. Kortom de Britse “Championship” is van een ander niveau, een niveau wat Darryl misschien niet gewend was. Want precies na 7 maanden, was Darryl Lachman weer te bewonderen op de Nederlandse velden om voor een half jaartje op huurbasis uit te komen voor SC Cambuur Leeuwarden.

Helaas degradeerde de Friese club uit de Eredivisie, maar ondertussen stond hij nog wel onder contract van Sheffield en de Engelsen verhuurde hem nogmaals voor een jaar uit aan Willem II , die wel uitkwam op het hoogste niveau in Nederland, na dit seizoen besloot Sheffield Wednesday om het contract niet te verlengen en verliet hij de club voorgoed om zich permanent bij Willem II aan te sluiten, waar hij tot op heden speelt.

Het ziet er naar uit dat zijn carrière een nieuwe boost en impuls gekregen heeft want hij staat wekelijks in de basis en het ziet er allemaal weer wat positiever uit. Op Internationaal niveau heeft Darryl in het verleden voor Jong Oranje gespeeld maar heeft de definitieve keuze gemaakt om voor Curaçao uit te komen.

STIJL

Van nature is Lachman een sterke centrale verdediger, hij kan makkelijk een man uitschakelen en is een sterke kopper. Fysiek is het allemaal in orde met hem en hij houdt menig aanvaller van scoren af, hij laat mij een beetje denken aan Silvestre oud- centrale verdediger van Manchester United (Red.)

Altijd positief, komt nooit negatief in het nieuws en blijft altijd doorzetten.        Hou hem in de gaten trouwe lezers want Darryl komt er weer aan en wij blijven hem op de voet volgen.

 

Geschreven door: Julio Rossonero

Comments are closed.