Goede week voor Zaans getint FC Volendam A1

0

De Zaanse talenten Darryl Baly, Richie Owusu-Ansah en Jason Stekkel hebben met FC Volendam A1 een mooie week achter de rug. Afgelopen weekend veroverde het team de koppositie in de 1e divisie na een mooie overwinning op Roda JC. De ex KFC-er Jason Stekkel had met twee goals een goede bijdrage in dit succes. Afgelopen woensdag speelde de talenten een oefenwedstrijd bij vv Assendelft. Ook deze wedstrijd werd winnend afgesloten. Richie Owusu-Ansah liet zich gelden met een goal en een assist.

FC Volendam A1 – Roda JC A1 4-1
Na de onnodige nederlaag vorige week tegen PEC Zwolle A1 was iedereen gebrand om vandaag de punten weer zelf in de wacht te slepen en sowieso geen cadeaus weg te geven. De Wolf-brigade slaagde daar uitstekend in. De technische staf van Roda JC erkende na afloop ruiterlijk dat hun team geen schijn van kans had gehad en FC Volendam de overwinning dan ook dik verdiende.

In de openingsfase tastten de teams elkaar wat af. Het spel golfde op en neer. FC Volendam probeerde via combinatiespel het vijandelijk doel te vinden, terwijl de Limburgers steeds met lange ballen van achteruit de diepte zochten. De oranjehemden lieten de bal lekker rondgaan, maar waren slordig in de eindfase. Zo bereikte een halfslachtige voorzet van Salim Mansouri niet het juiste eindstation, terwijl Jamie Jacobs voor eigen succes ging, in plaats van op een kansrijkere medespeler af te leggen. Nadat eerst nog een afstandsschot van Rodney Smorenberg net naast was gegaan, was het in de achttiende minuut wel raak. Via een fraaie steekbal van Joey Veerman kwam Salim Mansouri goed door op links. Hij bewaarde het geduld en hield het overzicht. Zijn voorzet werd door Jason Stekkel hoog en heerlijk binnengeschoten, 1-0. Daarna kreeg FC Volendam nog een paar hele aardige mogelijkheden om de score te verdubbelen, maar steeds ontbrak de finishing touch. Een geweldige aanval over links had beslist een doelpunt verdiend, maar de doelpoging van Jason Stekkel werd door de doelman van Roda JC knap gestopt. Afstandsschoten van Jamie Jacobs en Joey Veerman misten net de juiste precisie en daardoor ook het doel. In blessuretijd lukte het wel om voor de tweede keer te scoren. Bij een corner van Joey Veerman creëerde Salim Mansouri extra ruimte door twee spelers van Roda JC met zich mee te trekken. Vervolgens was centrale verdediger Marco Tol iedereen te snel af. Hij tikte de bal bij de eerste paal binnen, 2-0. Een lekkere opsteker, zo vlak voor rust.

Na rust startte FC Volendam moeizaam. Een riskante breedtepass van Joey Veerman, ter hoogte van de middenlijn, vormde de inleiding van een onverwachte tegentreffer. De daaropvolgende overtreding van Jamie leverde Roda JC een vrije trap op, vanaf een meter of twintig van ons doel. Marlon Coco kon de bal slechts half keren. De rebound leverde Roda JC niet alleen de aansluitingstreffer op, maar tevens weer geloof in een beter resultaat. Bijna was het zelfs ook 2-2, nadat de bal opnieuw niet afdoende werd verwerkt, maar het liep met een sisser af. FC Volendam pakte de draad weer goed op en bleef met prima aanvalsspel het vijandelijk doel bestoken. Het moest zichzelf echter aanrekenen dat diverse veelbelovende aanvallen door eigen slordigheid in de kiem werden gesmoord. In de 67e minuut lukte het wel de juiste precisie ten toon te spreiden. De door Gijs Smal prima op links weggestuurde Salim Mansouri toonde zich andermaal koelbloedig. Hij kapte bij de achterlijn een mannetje uit en legde de bal panklaar neer voor Jason Stekkel. Die hoefde er slechts tegenaan te lopen om zijn tweede treffer te kunnen laten bijschrijven, 3-1. Vijf minuten later gaf Roy Tol de bal op een presenteerblaadje aan Gani Meholli, maar die schoot hoog over. In de extra tijd lukte het alsnog om de score een fraaier aanzien te geven. Opnieuw was Marco Tol attent toen de bal uit een corner van Gijs Smal voor zijn voeten viel. Hij raakte hem slechts half, maar voldoende om de doelman kansloos te laten en de eindstand op 4-1 te bepalen. Na twee nederlagen op rij nu dus weer een dik verdiende overwinning en, naar later op de middag bleek, ook weer terug aan kop. Volgende week uit naar FC Groningen. Een niet te onderschatten tegenstander!

Verslag door: Gerard Veeken

Scoreverloop:
– (’18) 1-0 Jason Stekkel
– (’45) 2-0 Marco Tol
– (’54) 2-1 Roda JC A1
– (’67) 3-1 Jason Stekkel
– (’90) 4-1 Marco Tol

Opstelling FC Volendam A1:
Marlon Coco, Mohamed Betti, Marco Tol, Gijs Smal, Darryl Bäly, Joey Veerman (’64 Jari Vlak), Kevin Owusu Asare (’78 Roy Tol), Jamie Jacobs, Jason Stekkel (’73 Richie Owusu-Ansah), Rodney Smorenberg (’73 Gani Meholli), Salim Mansour

(Bron:FCVolendam.nl)

Foto’s door Pascal Fielmich

(Bron:OogopAssendelft.nl)

Comments are closed.