Tiago Cukur bezorgt Feyenoord O14 zege tegen PSV

0

Feyenoord Onder 14 boekt in extremis zege in Eindhoven

Feyenoord Onder 14 is in de blessuretijd tot een overwinning gekomen tegen PSV Onder 14. Het elftal van trainer Daniel van der Meulen net voor het laatste fluitsignaal, bij een 1-1 stand, een strafschop toegekend. Die werd door Tiago Cukur verzilverd: 1-2. ‘Lekker om in de laatste seconden toch nog een overwinning te boeken’, aldus Van der Meulen.

In de eerste helft was het Feyenoord dat de boventoon voerde. De Rotterdammers zetten PSV vroeg onder druk en kwamen binnen tien minuten verdiend op voorsprong via aanvaller Cukur, die een hoekschop van Aime Omgba bij de eerste paal binnenkopte. ‘Ook na dat doelpunt vond ik ons de bovenliggende partij’, vertelde Van der Meulen. ‘We kregen kansen doordat we een hoog baltempo hanteerden. Helaas kwam de eindpass niet altijd aan.’

Na rust was Feyenoord, dat via Abdel Belarbi (voorlangs) nog wel dicht bij de 0-2 was, het initiatief kwijt. Van der Meulen: ‘Ik vond dat wij verkeerd druk zetten, waardoor PSV gemakkelijk tot voetballen kwam. Na een inschattingsfout kwamen zij op 1-1.’

Na de gelijkmaker ontspon zich een wedstrijd waarin beide ploegen niet voor elkaar onder deden. Toen er geen winnaar meer leek te komen, sloeg Feyenoord alsnog toe. Cukur en Belarbi combineerden in de slotfase richting het PSV-doel, waarna Belarbi onderuit werd gehaald in het zestienmetergebied. Vanaf elf meter bleef Cukur, die zijn tweede doelpunt van de dag maakte, koel: 1-2. ‘We zijn goed omgegaan met de mogelijkheden die we hebben gekregen’, aldus Van der Meulen.

PSV Onder 14 – Feyenoord Onder 14 1-2
Scoreverloop:
9′ 0-1 Tiago Cukur
57′ 1-1 PSV
70′ 1-2 Tiago Cukur

Opstelling Feyenoord Onder 14: Sikanic; Van der Sloot, Dalen, Van der Zeeuw, Esajas; Naujoks, Omgba (60’ Deurloo), Valk; Maas, Cukur en Belarbi.

(Bron:FeyenoordAcademy.nl)

Comments are closed.