Denswil: ‘Vonden dat ik gekke dingen deed’

0

Stefano Denswil geeft in een interview met De Telegraaf aan tegenwoordig heel anders te verdedigen dan hij in de jeugdopleiding van Ajax heeft geleerd. Denswil staat met ‘zijn’ Club Brugge eerste in de Belgische competitie en kan elke week op een basisplaats rekenen.

Denswil had het in zijn beginperiode niet makkelijk. ‘Ik had het in het begin heel zwaar. Dat had puur met aanpassingsproblemen te maken, want hier in België wordt heel anders gevoetbald dan in Nederland. Bij Ajax was me geleerd dat een verdediger belangrijk is in de opbouw, maar bij Club Brugge ging het allereerst om mijn verdedigende taken. Of ik de bal dan het stadion wilde uitrossen in plaats van risico te nemen’, grapt de oud-Ajacied.

‘Ik moest letterlijk het vertrouwen van de coach en mijn medespelers terugwinnen, want die vonden dat ik maar gekke dingen deed. Ik mag nog wel indribbelen, maar alleen als de defensie als een huis staat. We spelen on-Nederlands echt op resultaat, vaak geen mooi voetbal’, gaat de geboren Zaandammer verder.

De linker centrale verdediger kampte dit jaar onder meer met een heftige knieblessure, maar geeft aan nu volledig aangepast te zijn aan de Belgische voetbalcultuur. ‘Het hele team zit in een flow en ik ook. We versloegen koploper Gent en wonnen andere topduels. Ik krijg hier de kans om me te onderscheiden.’ Spijt van zijn overstap heeft Denswil dus niet. ‘De kans op speeltijd was bij Ajax gewoon veel kleiner. Zo eerlijk moet je zijn. De trainer zag het niet echt in me zitten. Ik ben wel heel dankbaar voor de opleiding die ik daar heb gehad. Ik zal altijd een Ajax-jongen blijven.’

(Bron:Ajaxshowtime.com)

Comments are closed.