Sierhuis mag apetrots zijn

0

Begin dit seizoen werd hem verteld dat hij als vijfde spits het seizoen mocht aanvangen. Hij was de enige eerstejaars A-junior die bovendien net had aangegeven dat hij een andere positie niet wilde. Kaj was spits en wilde het laten zien. Een paar maanden later heeft hij 37 goals achter zijn naam staan en scoorde hij zaterdag tegen FC Barcelona U19.

Het kan dus verkeren en Sierhuis is het voorbeeld. Wie hard werkt, wie geen kritiek heeft en wie zijn kansen grijpt in de minuten die hij krijgt, kan zomaar slagen bij Ajax. Ajax haalde Kasper Dolberg, het rekent al jaren op Ezra Walian en Adham El Idrissi speelde zich vorig seizoen in de spotlights. Nog geen jaar later is Sierhuis de lachende vijfde, in dit geval.
De manier waarop hij zaterdag in de slotminuut toesloeg tegen Barcelona was veelzeggend. Hij torende hoog boven de defensie uit en knikte een afgemeten voorzet van El Idrissi snoeihard tegen de touwen. Van de 37 treffers die hij maakte, kwam zeker de helft van zijn hoofd. Sierhuis voelde zich als een vis in het water met Vince Gino Dekker, Che Nunnely, Mees de Wit en nu dus ook El Idrissi op de zijkanten.

Ik ben al maanden fan en stiekem was ik het vorig seizoen al. Toen Sierhuis stoeide met zijn positie als middenvelder, straalde hij wel in alles uit dat hij er alles uit wil halen. Als hij tien minuten mee mag doen, werkt hij zich in tien minuten helemaal leeg voor het elftal. Hij is een anti-held, een voetballer die niet technisch hoogbegaafd is, maar wel eentje die bij Ajax kan slagen. Ruud van Nistelrooy, Klaas-Jan Huntelaar, Luuk de Jong, Vincent Janssen. Het zijn allemaal spitsen die worden bejubeld en alleen omdat ze goals maken en ongelofelijk belangrijk zijn voor de ploeg.
Een voorbeeld van afgelopen dinsdag, waar Sierhuis in minuut negentig mocht invallen tijdens de beslissingswedstrijd tegen PSV A1. Hij zeurde niet, ging in de punt staan en zorgde er in vier minuten voor dat PSV geen enkele keer meer gevaarlijk werd. Waar de Eindhovenaren daarvoor nog dachten aan een slotoffensief, was die hoop met Sierhuis snel verdwenen. Hij sleurde, werkte, vroeg om alle ballen en hield ze vast tot de tijd op was.

Een kudde van tien olifanten krijgen Sierhuis niet van de bal af als hij hem op de grond aan zijn voet heeft. Hij klaagde zelf in een interview dat hij met de jaren wat bonkiger is geworden, maar dat is helemaal geen nadeel. Ja, hij moet werken aan zijn wendbaarheid en zijn versnelling in de diepte. Maar vooralsnog is hij een openbaring gebleken als aanspeelpunt en pure afmaker. Een perfecte mix van Walian (goalgetter) en El Idrissi (balvaste spits), die vorig seizoen nog de complimenten
Zij moeten serieus rekening gaan houden met de concurrentie van Sierhuis, die zichzelf als absolute topfavoriet heeft ontpopt om volgend seizoen de nummer negen van A1 te zijn. Zijn zaakwaarnemer en Sierhuis sloten eerder dit seizoen een wedje met als inzet een etentje. Als Sierhuis er veertig zou maken, was de rekening voor agent Nikkie Bruinenberg. Als hij een beetje lef heeft, trekt hij de weddenschap over het NextGen-weekend heen, want Sierhuis is nog lang niet klaar. De fanclub is opgericht en het grote publiek heeft met hem kennis gemaakt. Wat rest is een contract, want als er iemand verdient. Sierhuis gaat niet zomaar weg, dat bewees wel het moment waarop hij na de titel luid schreeuwend het logo op zijn Ajax-shirt vast pakte, kuste en liefdevol liet zien aan de fans. Hij wil slagen in de ArenA, geef hem alsjeblieft die kans. Sierhuis is een Ajacied die apetrots mag zijn op zijn prestaties. We hebben nog twee dagen om er met volle teugen van te genieten in het Olympisch Stadion.

(Bron:Ajaxshowtime.com)

Comments are closed.