Zaanse toptalenten in Ajax’ Kweekvijver

0

In de rubriek “Ajax’ kweekvijver” zoomt de site Ajax Showtime ook dit seizoen weer elke week in op het paradepaardje van Ajax: de jeugdopleiding. Met de bekerwinst van Ajax O15 afgelopen weekend zit het seizoen er definitief op. De jeugd uit Amsterdam traint nog even door, maar mag daarna genieten van een welverdiende vakantie. In een seizoen waarin een karrenvracht aan prijzen werd binnen gesleept vielen er uiteraard ook weer veel spelers op. Ajax Showtime koos de elf spelers die simpelweg de beste waren. Daarbij zitten uiteraard de Zaanse toptalenten Naci Ünüvar en Kaj Sierhuis.

Naci Ünüvar (14 jaar, O15) Ik had ook Ian Beelen of Max de Waal kunnen noemen, maar waar die twee na de winterbreak ook plots moesten omgaan met af en toe een plekje op de bank, ging Naci Ünüvar door met waar hij mee bezig was. De kleine dribbelaar op het het middenveld maakte 23 goals voor Ajax O15, een ongekend aantal voor een spelmaker. En vergeet niet dat Ünüvar slechts eerstejaars C-junior is en ook gewoon nog wedstrijden speelde voor O14 en O16. Velen vergelijken hem met Nouri, maar Unuvar is vooral Unuvar. Hij is een echte nummer tien, die anderen in stelling brengt, maar zelf ook kan scoren. Unuvar maakte daarbij veel doelpunten met zijn hoofd, wat opmerkelijk is voor zijn lengte. Hij is niet bovengemiddeld klein of groot en kan zich daardoor ook mengen in de fysieke duels. Hij is een bijtertje, die soms weleens een kaartje te veel pakte met een onbesuisde sliding. Maar zoals zijn vader langs de lijn altijd zegt: laat dat er vooral in zitten, dan is Ünüvar straks van alle markten thuis.

Kaj Sierhuis (19 jaar, O19) Tsja, moeten we er nog iets over zeggen? Hij maakte een goal per 83 minuten en was daarmee de drijvende kracht achter het succes van Ajax O19. De spits heeft ongelofelijk grote stappen gemaakt, want wie had in B1 verwacht dat hij twee jaar later met een driejarig contract en een debuut in Jong Ajax de wereld zou toelachen? Ik niet, zeg ik heel eerlijk. Het verhaal is bekend; hij werkte zich op van vijfde spits naar de onbetwiste nummer negen en de Jupiler League wordt zijn volgende podium. Ik sta nergens meer van te kijken, dus zet ik alvast in op meer dan twintig goals in de eerste divisie, want Sierhuis is gemaakt om goals te maken. Voetballend is hij zoveel beter geworden en daarmee wordt hij steeds completer. Met Huntelaar en Dolberg heeft Ajax twee spitsen komend seizoen, ervan uitgaande dat Cassierra wordt verhuurd. Een dik verdiend debuut in de hoofdmacht sluit ik daarom zelfs niet langer uit.

(Bron: Ajaxshowtime.com)

Comments are closed.