AZ contracteert Zaans talent De Haas

0

ALKMAAR- AZ heeft jeugdinternational Justin de Haas gecontracteerd. De 16-jarige centrale verdediger heeft in Alkmaar een verbintenis tot medio 2019 getekend. De Haas kwam dit seizoen over van KFC naar AZ en maakt direct veel indruk bij AZ Onder 16.

AZ contracteert De Haas

“Tijdens mijn stage na de winterstop van vorig seizoen ging ik langzaam aan meer trainen”, zei De Haas eerder op AZ.nl. “Ik denk dat ik redelijk snel heb aangepikt bij het hoge niveau van AZ. Daar ben ik natuurlijk ontzettend blij mee.”

Huiberts: ‘Zeer knap’
“We zijn zeer content met het contracteren van Justin de Haas”, reageert Directeur Voetbalzaken Max Huiberts. “Hij is een centrale verdediger die fysiek zijn mannetje staat. Daarnaast ontwikkelt hij zich goed op het voetballende gedeelte. Wat hij in zijn eerste jaar bij een profclub laat zien is zeer knap. Het is mooi dat Justin ziet dat hij bij AZ grote stappen kan gaan maken en dat hier de eigen jeugd écht de kans krijgt om door te breken in het eerste elftal.”

De Haas: ‘Geweldig moment’
“Een geweldig moment”, zegt De Haas na het zetten van zijn handtekening. “Mijn sterke punten? Naast goed verdedigen heb ik een goede inspeel pass en kan ik mensen vrij spelen tussen de linies. Mijn volgende doel is om rond mijn achttiende aan te sluiten bij het eerste elftal.”

Interview
Lees hier het volledige interview dat AZ Media in december 2015 had met De Haas.

(Bron:AZ.nl)

Comments are closed.