AZ O16 maakt indruk in Georgië

0

AZ Onder 16 maakt indruk op het Vitali Daraselia Memorial Tournament in Georgië. De ploeg van trainer Stanley MacDonald mag na het uitschakelen van Lokomotiv Tbilisi in de halve finale met Dinamo Tbilisi gaan strijden om de eerste plaats.

AZ Onder 16 maakt furore in Georgië

De eerste poulewedstrijd tegen Besiktas eindigde in een doelpuntloos gelijkspel. AZ deed zichzelf hierin te kort omdat er aardig wat kansen werden gecreëerd. In de tweede wedstrijd namen de jeugdige Alkmaarders het op tegen FC Sheriff uit Moldavië. Door doelpunten van Rens van der Wacht en Quinten Helmer kwam AZ twee keer op voorsprong, maar moest het uiteindelijk genoegen nemen met een 2-2 gelijkspel. Een 1-0 zege op Dinamo Tbilisi (doelpunt Anton Fase) maakte dat Onder 16 zich voor de halve finale plaatste.

Geen doelpunten
In deze wedstrijd tegen Lokomotiv Tbilisi (die live op de Georgische televisie werd uitgezonden) werd volgens coach MacDonald niet het niveau van de voorgaande wedstrijden gehaald. “Om deze ploeg kapot te spelen was het noodzakelijk dat de balcirculatie omhoog moest. Dit lukte alleen niet helemaal omdat meer dan de helft van de jongens hun vierde wedstrijd in vier dagen speelde. Ondanks dat wisten we toch een paar mooie kansen te creëren. Een doelpunt maken deden we helaas niet.”

BODY_Jeugd2

Uitgefloten
Na het laatste fluitsignaal keken beide ploegen tegen een 0-0 stand aan waardoor er een strafschoppenserie volgde. “Omdat het publiek achter Lokomotiv Tbilisi stond, werden wij uitgefloten tijdens de penalty’s. Het was fantastisch om te zien hoe de jongens hun focus vast wisten te houden en Jay Gorter drie strafschoppen keerde. Dit zijn geweldige leermomenten die je op geen enkele andere manier kunt oefenen. Echt een fantastisch toernooi”, aldus de keuzeheer.

Finale
Vanavond om 18:30 uur (20:30 uur Georgische tijd) speelt AZ Onder 16 de finale tegen Dinamo Tbilisi. De wedstrijd is live te zien op www.fcdinamo.ge.

Toernooiselectie AZ Onder 16: Jay Gorter, Jasper Schendelaar, Myron Boadu, Ivar de Boer, Niels Ens, Anton Fase, Guillermo Gauna, Justin de Haas, Quinten Helmer, Joey Jacobs, Peer Koopmeiners, Robin Lathouwers, Vasco Lo-Ning-Hing, Keyennu Lont, Manuel Pherai, Thomas Rier, Mohamed Taabouni, Rens van der Wacht.

 

Comments are closed.