Hoedemakers schiet AZ O19 naar halve finale

0

ZAANSTAD- AZ Onder 19 heeft zaterdag de halve finales van de KNVB Beker gehaald. Op het AFAS Trainingscomplex werden de leeftijdsgenoten van Willem II met 1-0 verslagen door een doelpunt van het Zaanse talent Mees Hoedemakers.

AZ Onder 19 via Willem II naar halve finales

Het bekerduel kende vooral een vermakelijke eerste helft, waarin de Alkmaarders de bovenliggende partij waren. In het eerste kwartier waren ook de beste kansen voor de thuisploeg. Zo werd Robin Schouten door Jonatan Ingi Jonsson aan de rechterkant van het doel vrijgezet voor Wessel Sprangers, maar de Willem II-keeper tikte het schot net naast.

Sterk begin
Zo begon AZ sterk, zonder de eerste kansen te verzilveren. Er was dan ook sprake van enige opluchting toen het in de veertiende minuut toch raak was. Jonsson speelde Mees Hoedemakers aan in het strafschopgebied en de middenvelder trof doel met een hard schot: 1-0. “We begonnen heel sterk aan de wedstrijd”, zag Stam. “Wij bepaalden het spel in het druk zetten en aanvallen. Daarbij laten we wel na om er nog voor rust 2-0 van te maken.”

Strijd
AZ verscheen na rust met liefst drie nieuwe gezichten aan de aftrap. Robin Schouten, Justin Bakker en Ferdy Druijf keerden niet terug in het veld omdat zij naar Haarlem moesten voor het duel van Jong AZ bij Koninklijke HFC. De bezoekers uit Tilburg werden na de wissels de dominante partij. “Het was in de tweede helft vooral tegenhouden. Enerzijds is het een stap die we moeten maken om een hele wedstrijd lang te domineren. Tegelijkertijd verdient de strijd die ploeg geleverd heeft om de zege over de streep te trekken een compliment.”

‘Mooie beloning’
“Dat we nu in de halve finale staan, is een mooie beloning voor een ploeg die het niet altijd even makkelijk heeft.” Stam wees op het lastige seizoen dat zijn team doormaakt. De oefenmeester moet bijna wekelijks improviseren, waar van de huidige lichting van AZ Onder 19 veel spelers in aanmerking komen voor Jong AZ. Behalve Bakker, Schouten en Druijf spelen namelijk ook Myron Boadu, Teun Koopmeiners, Owen Wijndal en Calvin Stengs vaak mee bij de beloften. Goed nieuws voor de ploeg is dat de langdurig geblesseerde Danny Muhl en Jelle Duin hard werken aan hun herstel en op de weg terug zijn.

WEDSTRIJDKARAKTERISTIEKEN:
AZ Onder 19 – Willem II Onder 19 1-0 (1-0)

KNVB Beker

Opstelling AZ: Joey Roggeveen; Robin Schouten (46. Kevin Duin), Joerie Church, Justin Bakker (46. Kick Groot), Melle Springer; Mees Hoedemakers, Teun Bijleveld, Rens van der Wacht; Jonatan Ingi Jonsson (69. Des Kunst), Ferdy Druijf (46. Kick de Goede), Mees Kaandorp.

Scoreverloop: 14. Hoedemakers 1-0.

Tekst: AZ Media / Sven Bersee
Foto’s: AZ Media / Jarrik Bijsterbosch

(Bron:AZ.nl)

Comments are closed.