Jong Fortuna speelt aantrekkelijke wedstrijd

0

Dinsdagavond werd het inhaalduel in de jonge senioren Univé competitie gespeeld tussen Fortuna Wormerveer en VV Limmen.

Beide ploegen maakten er een aantrekkelijke wedstrijd van. Alleen kort na rust was er even ruis op de lijn. In de rust was er van scheidsrechter gewisseld en die moest duidelijk even wennen aan de omstandigheden. Dan is het niet goed dat daardoor teveel afleiding ontstaat en spelers zich teveel laten leiden door irritaties. Het was een korte fase zelf even 9 spelers voor Fortuna en 10 spelers voor Limmen in het veld. Laat dit een goede les zijn en laat dit niet meer gebeuren. Wat je er ook van vindt, wij blijven binnen Fortuna correct.Eigenlijk zonde dus om dit te moeten schrijven want het spelbeeld was bij vlagen heerlijk om naar te kijken. Fortuna was de bovenliggende partij, combineerde soepel maar had moeite om voor rust vaak in de 16 te komen.
Dan is het een kwaliteit van Jordy Araujo Poyato om met zijn fameuze linker, een vrije trap de kruising in te laten draaien 1-0.

En de Spaanse inbreng werd na 30 minuten voetballen uitgebreid toen broertje David het veld mocht betreden en jawel, hij scoorde vrij snel keurig de 0-2.

In de rust een aantal afspraken gemaakt om meer lopende mensen om spits Martijn Griffoen te krijgen. Goed om te zien dat er direct uitvoering aan werd gegeven. De sterk spelende Nino van den Heuvel dook de diepte in en de splijtende pass nam hij prachtig mee en op souplesse maakte hij de 3-0.

Vaak direct na een doelpunt volgt er nog een goal, een ongeschreven voetbalwet. Altijd extra scherp zijn op die momenten. De Fortuna defensie stond even niet goed en te fel corrigeren leverde een penalty op voor Limmen, doelman Nick Baas had geen kans 3-1.

Het bracht de scherpte wel terug in de ploeg en Bas de Groot liet tot tweemaal toe zien dat hij slim door de linies van de tegenpartij liep. De tweede keer rondde hij prachtig de geboden kans af 4-1. Vervolgens liet Stef Boon zien dat hij terecht was opgeroepen voor dit duel. Op links liet hij zijn directe tegenstander regelmatig zijn hielen zien maar ook zijn voorzetten stichtten vaak gevaar. Matthijs van der Laan kon daar gretig van profiteren door 5-1 binnen te schieten. De koek was nog niet op en vlak voor tijd maakte David Araujo Poyato de 6-1.

Woensdag 9 december spelen de Fortuna Jong Senioren thuis tegen Zeevogels, aanvang 20.00 uur.

Comments are closed.