Rosheuvel, Zaanse strijder

0

‘’Zaanse Helden’’

Yesssa Yesss… Al mijn trouwe voetbalfans, Welkom bij weer een nieuwe editie van Zaanse Helden, gepresenteerd door Zaans Soccer Talent.

Dit is voor alle voetbaldames en heren, en natuurlijk alle voetbaljongens en meisjes die van feitjes en lezen houden, dus laten we er niet te lang omheen draaien en gelijk beginnen met welke Zaanse Held er deze week in de spotlights staat….

Deze week is dat niemand minder dan,

Mikhail Rosheuvel

Deze 26-jarige strijder is geboren in Amsterdam, maar getogen in Zaandam, en is al vanaf jonge leeftijd bezig met voetbal. Hij begon zijn carriere in de F-jes bij een andere Zaanse grootmacht genaamd ZVV Zaanlandia. Maar later heeft hij ook bij, en hoe kan dat ook anders, Hellas Sport Zaandam gespeeld. Tussen deze heftige periode voor een jong talentje heeft hij zelfs ook nog een jaar bij Ajax in de jeugd gespeeld, wat helaas voor hem niet resulteerde in een langer verblijf. Mikhail zat in een sterke lichting met namen zoals Daley Blind en Luciano Narsingh. Na zijn periode bij Ajax streek hij neer bij Hellas Sport Zaandam, waar hij na ongeveer anderhalf jaar al weer werd opgepikt door AZ Alkmaar om als 1e jaars D-pupil te spelen in de jeugd. Een soort van stage, want hij was eigenlijk nog eigendom van Hellas Sport, maar na dat eerste leerjaar nam AZ hem definitief over. Mikhail speelde van zijn 10e tot zijn 18e voor AZ en doorliep de hele jeugdopleiding. Voor diegene die dat nog niet weten is het algemeen bekend dat AZ Alkmaar een uitstekende opleiding heeft en deze de laatste jaren nog verder heeft ontwikkeld. Rosheuvel ging daar naar school en het was dan ook erg moeilijk voor hem om de club te verlaten. Voor hem persoonlijk was het een hele goede ervaring. Hij heeft er veel meegemaakt en hij heeft hier geleerd om een professionele voetballer te worden. Het heeft hem gemaakt tot de man die hij vandaag de dag is, op en buiten het veld. Zoals vaker gezegd, AZ Alkmaar heeft goede banden met de Zaanstreek en die is van historische waarde.

Vechtvoetbal

Na zijn periode bij AZ sloot Mikhail zich in het seizoen 2009/2010 aan bij Almere City FC, wat toen nog FC Omniworld heette. De echte die hards onder ons kunnen zich die naam vast nog wel herinneren. De reden dat Rosheuvel hier ging spelen was een bewuste keuze omdat de mogelijkheid er lag om gelijk in de eerste selectie van de club te starten, iets wat veel aantrekkelijker was dan om ergens anders in de beloften te moeten beginnen. Het zou ook beter zijn voor zijn ontwikkeling want hoe je het ook went of keert, de Jupiler league is echte mannen voetbal waar je moet vechten en strijden voor elke bal. Alhoewel Rosheuvel een strijder is was hij dit nog niet gewend, waardoor de eerste twee seizoenen lastig voor hem waren. Het derde seizoen ging stukken beter en met een totaal van 8 goals en 19 assists was dat zijn sterkste seizoen bij Almere City FC. Spelend op het tweede niveau in het betaalde voetbal heeft hem sterker en bewuster gemaakt van het feit dat er niet altijd ruimte was voor trucjes, maar dat er daadwerkelijk gewerkt moest worden op het veld, wat hij dus wekelijks voortreffelijk deed het laatste seizoen bij Almere en nog opmerkelijker was dat zijn goede spel tot een nieuw huwelijk leidde met AZ, want die kocht hem in 2012 verassend terug en contracteerde hem voor 4 jaar.

AZ Alkmaar heeft altijd een speciaal plekje gehad in het hart van Rosheuvel, dus hoefde hij niet twee keer na te denken over deze transfer, het eerste seizoen was aardig en met AZ wint hij dit jaar de KNVB beker maar door de vele trainerswissels kwam Rosheuvel het tweede seizoen niet aan spelen toe en werd hij in het seizoen 2013/2014 verhuurd aan Heracles Almelo waar hij alle 34 competitie wedstrijden speelde en 4 doelpunten maakte niet verkeerd toch… Hij keerde een jaar later met volle moed terug naar Alkmaar om het weer te proberen, maar daar was het nog steeds een komen en gaan van trainers die het wederom niet zagen zitten in hem en overtuigd waren van zijn kwaliteiten. Met maar 9 wedstrijden en 1 goal lag een vertrek niks meer in de weg en in de wintertransferperiode van 2014/2015 verliet hij AZ voor de tweede maal om dit keer naar SC Cambuur te verkassen.
De keuze voor deze club was onverwacht alhoewel Cambuur het verassend goed deed dat seizoen en onder trainer Henk de Jong attractief voetbal speelde. Mikhail tekende een contract voor anderhalf seizoen en kwam in totaal op 36 wedstrijden in de competitie en KNVB beker en maakte 3 goals. Het eerste half jaar na zijn komst in de winterstop was nog sterk, maar het seizoen daarna 2015/2016 om exact te zijn, was een collectief falen want Cambuur Leeuwarden degradeerde dat jaar en moest zich gaan opmaken voor de Jupiler League.
Rosheuvel deed geen stapje terug en ging niet mee met de Friezen en tekende in de zomer van 2016 een 2 jarig contract bij Roda JC en zodoende bleef hij in de Eredivisie. Vechten tegen degradatie dat is wat geen enkele speler wil maar wij van de redactie van Zaans Soccer Talent zijn van mening dat Rosheuvel wel toe is aan een volgende stap.

Type Bryan Roy

Mikhail Rosheuvel is een echte rechtsbuiten die ook vanaf links uit de voeten kan, hij heeft een sterk rechterbeen waarmee hij met de juiste snelheid en precisie een bal voor kan swingen. Zelf is hij ook in staat om voor een solo te gaan en kan hij makkelijk een mannetje voorbij met een geniale sleep of schaar. Een soort van new’skool Bryan Roy style zeg maar… snel behendig en balvaardig op de vleugels. Bryan Roy wat een geniale voetballer toch, die moet je zeker even opzoeken als je hem niet kent. Absoluut de moeite waard!

Geldschieter bij Roda JC

Het binnenhalen van een nieuwe geldschieter bij Roda JC, waardoor er verschuivingen hebben plaatsgevonden in het bestuur en verrassend genoeg voormalig topspits Nicolas Anelka als nieuwe adviseur van Roda JC is aangesteld,  heeft bijgedragen aan een ommekeer bij de club van Rosheuvel.

Dat is duidelijk te merken aan de grote aankoopwoede van afgelopen winter transferperiode waarin maar liefst 9 ! nieuwe spelers zijn aangetrokken om het team te versterken maar ook om de strijd tegen degradatie aan te gaan. Dit zorgt natuurlijk voor gezonde spanning en concurrentie binnen het team en op de bank. Mikhail zal moeten vechten voor zijn plekje maar zoals een echte strijder gaat hij deze battle met volle overtuiging, passie en positiviteit aan.

Rosheuvel heeft nog een lange en mooie carrière voor zich en als hij hard blijft werken, datgene wat hij altijd al gedaan heeft, dan is dat gegarandeerd een mogelijkheid en een droom die uitkomt. Zelf zie ik hem graag zo snel mogelijk bij een mooie grotere club. We zullen hem blijven volgen en wensen hem al het geluk toe.

Bekijk hier ook ons interview met Mikhail Rosheuvel!

Geschreven Door: Julio Rossonero

Caitlyn’s transition has made a huge impact. She has hidden her true self for years to try to protect her family, and she knew that she could not reveal herself without the media attention. Hats off to her for the classy and incredibly stylish pictures in Vanity Fair. And for her honesty. So many people are talking about her. Some are saying that it is privilege that has allowed her to transition so well. So what? She has that money because she worked hard for it. And, frankly, she is raising awareness and understanding so that people like my daughter and others not so fortunate have the chance to live a better life, with more empathy and less hate. How can that be a bad thing?You don’t need to purchase the expensive ones though. Once you get one though you want to take it home and form it and there’s Wholesale China Jerseys usually some directions and it usually involves boiling some water; having a cold thing of water right next cheap nfl jerseys to it so you can throw it in for fifteen, twenty seconds; pull it out, Fake Oakleys put it in the cold water and stick it in your mouth. discount football jerseys While we are excited about the developments here, we also realize that we are just starting to see the right moves. Now, the company will be judged on execution. Share prices have jumped on the expectations, and cheap football jerseys the company has to come through now. The stock is still only at 13x future earnings and 2.5x book, so there is definitely some caution from investors. Therefore, there is still room for upside if the company can execute. The issue for analysts is understanding what that execution might look like moving forward as we will address in the next section.This chair is quite heavy at 80 pounds however. It features a wood base with a gas lift as well. The chair was pretty easy to put together and took me about 45 minutes. It was a bit more cumbersome than others because it is quite heavy, but overall it wasn’t a bad assembly experience.”We fight sometimes so that people can do things that we disagree with, but that’s what freedom means in this country,” Obama said. “So my hope would be that as ray bans sale this debate surfaces, we’re always reminding ourselves that in a democracy like ours, there are going to be http://www.cheapraybans2013.com a lot of folks who do stuff that we just don’t agree with, but as long as they’re doing it within the law, we can voice our opinion objecting to it, but it’s also their right.”Peabody Institute has had some of history’s most revered talent walk through its door. It is located in the historic and cultural heart of Baltimore and is one of the nation’s major sources of professionally trained musicians. Peabody Institute is affiliated with one of the nation’s leading universities, the Johns Hopkins University. cities.

Comments are closed.