Dames voetbal leeft bij Fortuna Wormerveer

0

Het meisjes- en vrouwenvoetbal is de snelst groeiende sport van Nederland. Wereldwijd voetballen er 29 miljoen meisjes en vrouwen. Voetbal is daarmee internationaal veruit de grootste sport voor vrouwen. Ook in Nederland heeft het meisjes- en vrouwenvoetbal zich in de laatste jaren stormachtig ontwikkeld. Liefst 132.000 beoefenaars. In Wormerveer weten ze daar bij Fortuna van mee te praten. Behalve steeds meer meisjesteams zijn er ook steeds meer meiden die meespelen met de jongens.

Door de jaren heen heeft men in Wormerveer volop ervaring opgedaan. Niet voor niets is de club al jaren de hoogst spelende club uit de regio. Dit seizoen zal bijvoorbeeld het eerste vrouwenelftal weer haar beste beentje voor zetten in de TOPKLASSE. Het hoogst haalbare op amateurgebied!

Fortuna Wormerveer heeft in Carola van der Laan een zeer ervaren trainster aangetrokken die zich met haar uitgebreide staf verheugd op het seizoen. Door de snelle groei van het aantal spelende meiden is de club eigenlijk continue op zoek naar vrijwilligers die ‘iets’ willen betekenen voor de meisjes- en vrouwenafdeling.

In de selectie van de Wormerveerse club bevinden zich diverse speelsters die zich op hun beurt weer inzetten voor de jeugd. Lotte van Hogen (hoofdtrainster jeugd en MC), Sheryl de Boer (MB), Lotte Hanou (MD) en Elena Tanahatoe (MD) zijn daar hét voorbeeld van.

Niet voor niets is de jeugdafdeling bij Fortuna W in een groeispurt verzeild geraakt. Iedereen lijkt wel te willen aansluiten. ‘Niet zo gek natuurlijk’ aldus Marina Donker namens de jeugdcommissie. ‘Via Fortuna zitten de meiden op de kortst mogelijke lijn richting de BVO’s. Onze samenwerking met Telstar is daar een voorbeeld van.’

Een goed voorbeeld daarvan zijn de Fortuna talenten Susanne Meegdes (C2) en Puck Donker (C1) die inmiddels volop meedraaien bij de hoog ingeschatte Telstar Academie. In het seizoen 2012 – 2013 is de Telstar Meiden Voetbal Academie gestart voor talentvolle voetbalsters uit de regio in samenwerking met OSG Willem Blaeu in Alkmaar. Zo’n veertig talenten trainen vier keer in de week bij de academie en daarnaast nog bij hun eigen club waar ze ook competitie spelen.

(Bron:Fortuna-Wormerveer.nl, Foto Hans de Wolff)

Comments are closed.