Brandley Kuwas geniet in de Eredivisie

0

Brandley Kuwas laat wekelijks bij Excelsior zien wat hij in zijn mars heeft. Als buitenspeler kwam hij van FC Volendam, maar als nummer 10 is Kuwas een openbaring.

“Het gaat wel lekker, ja”, probeert hij zich bescheiden op te stellen. De lach op zijn gelaat verraadt dat hij zelf ook wel weet dat het crescendo gaat. “Heerlijk hoor, die Eredivisie. Meer ruimte, daar hou ik van. In de Jupiler League had ik vaak een verdediger tegenover me die me probeerde te schoppen.”

Kuwas was na drie seizoenen bij FC Volendam toe aan een hoger niveau. “Ja, anders was ik stil blijven staan”, zegt hij tegen Voetbal International. “Ik was toe aan het vergrootglas. Ik gaf bij Volendam dezelfde passjes, maar nu valt het iedereen op.”

De interesse van sc Heerenveen en Cambuur was er, maar het perspectief bij Excelsior overtuigde Kuwas meer. “Ik achtte de kans op speeltijd bij Excelsior groter. Ik was op een punt aanbeland dat ik wilde doorstoten. Ik wilde niet blij zijn met een plek in de selectie van een Eredivisie-club.”

Geen maniertjes en gebaartjes

Met Excelsior presteert de aanvaller tot dusver prima, met het gelijkspel in Eindhoven tegen PSV (1-1) als absoluut hoogtepunt.

Na het laatste fluitsignaal klonken er striemende fluitconcerten in het Philips Stadion. Iets waar Adam Maher en Luciano Narsingh de laatste tijd ook mee te maken hebben, want het tweetal is niet bepaald populair onder de PSV-aanhang. “Ik begrijp heus wel dat mensen kritisch zijn, maar het gaat in Nederland wel heel ver”, aldus Kuwas tegenover Voetbal International.

“Ik snap daar niets van. Kijk naar Hakim Ziyech bij Twente en naar Adam Maher en Luciano Narsingh bij PSV. Hoe supporters tekeergaan tegen ze. Ongelooflijk toch?” De aanvaller ergert zich ook vaak aan de maniertjes die sommige voetballers hebben. “Van mij hoef je geen gebaartjes te verwachten. Die vingertjes voor de mond en zo, daar begin ik niet aan.”

(Bron:Voetbal International)

Comments are closed.