Kondo jeugd boekt mooie overwinningen

0

FC Kondo Budjang B1 3-1 WSV’30 B1 – verslag door Ezra Rhebok

Na een goede start in 2016 tegen FCZS/ZITO-TEER B1 (1-8 winst), moesten we het opnemen tegen de koploper WSV’30 B1 in Sporthal Wormer. We wisten dat het een zware pot zou worden, maar gingen vol voor de overwinning, aangezien we de vorige wedstrijd tegen WSV’30 hadden verloren met 2-10.

Voorafgaand aan de wedstrijd hielden wij één minuut stilte ter nagedachtenis van Jordy’s oma. Wij als team wensen Jordy en zijn familie veel sterkte met dit verlies.

Nadat WSV’30 de aftrap nam duurde het niet lang voor dat we de bal veroverd hadden. Een goede steekpass van Naoufal naar de tweede paal werd mooi binnen getikt door Robin Baartscheer, die als speler van de A1 die bij ons inviel. Door goed spel kregen beide teams een aantal goede kansen. We wisten voor de rust nog een doelpunt te scoren. Door een voorzet van Ilias kwam de bal, via een verdediger van WSV’30, op het hoofd van Davis die de bal in het doel werkte. Met een 0-2 voorsprong ging de B1 de rust in.

WSV’30 moest vervolgens flink aan de bak. Al snel scoorde WSV’30 de 1-2. Kondo draaide de knop om en gingen meer druk vooruit zetten. WSV’30 raakte uit hun spel en maakte meer fouten. De vermoeidheid van beide teams nam ook toe. Met nog vijf minuten op de klok is het Luuk die de bal in het net schiet, 3-1. Kondo moest de bal in de ploeg houden en wachtte op het fluitsignaal van de scheidsrechter. Er werd niet meer gescoord. De scheidsrechter floot af dat betekende een goede revanche op koploper WSV’30. Aankomende week speelt Kondo B1 uit tegen Counters B2 uit in Sporthal De Sprong in Zaandijk.

Volendam A1 2-3 FC Kondo Budjang A1 – verslag door David Araujo Poyato

Doelstelling begin van het seizoen was om boven in de middenmoot te eindigen. Dit vooral omdat de A1 voor het eerst op het hoogste niveau acteert. Gezien de ontwikkelingen die de A1 heeft gemaakt is de doelstelling wat aangescherpt. De play-offs halen is gezien de stand wel reëel. Om dat te bereiken moest gewonnen worden in Volendam. De A1 versloeg de Volendammers met  2-5.

Kondo had het de eerste minuten erg moeilijk met de veel bewegende Volendammers. Na 2 minuten bleek dat ook op het scorebord te zien. Volendam kwam 1-0 voor door een individuele actie die goed werd afgerond. Na de 1-0 begon Kondo beter te voetballen, maar goed was het nog steeds niet. Een paar minuten nadat Volendam had gescoord, zette David een aanval op om vervolgens van afstand door de benen van de keeper te schieten, 1-1. Kondo kreeg de vaart erin en de kansen kwamen achter. De Volendamse sluitpost stond Kondo steeds in de weg. Vele kansen werden gemist door Leroy, Nino en David. Met nog 1.55 minuut op de klok krijgt Kondo een 10 meter trap door de vele overtredingen van Volendam. Deze werd gemist door aanvoerder Nino. 1-1 was tevens ook de ruststand.

Kondo werd in de rust op scherp gesteld door de trainers Christopher en René. We creëerden genoeg maar hadden pech in de afronding. De kansen moesten nu eens benut worden.

In de tweede helft begon Kondo vlijmscherp, Robin maakt een actie van buiten naar binnen en haalt genadeloos uit, de bal belandt perfect en snoeihard in de kruising. Nog geen minuut later stormde Kondo weer naar voren en het was weer Robin die de bal tegen de touwen wist te schieten, 1-3. Kondo bleef druk zetten op Volendam en de Volendammers wisten maar niet hoe ze er onderuit moesten komen. Door een mislukt schot van Miles kon Robin nog net met het puntje van zijn schoen de bal onder de keeper schuiven en maakte hij een zuivere hattrick, 1-4. Kansen bleven er komen, maar onbenut. Nu was het de beurt aan Volendam die de druk opvoerde en Kondo met de rug tegen de muur zette. Gelukkig stond Silver een paar keer goed in de weg om doelpunten van Volendam te voorkomen. Kondo bleef volhouden en het was David die de 1 tegen 1 opzocht en de bal er langs de keeper in schoot, 1-5. Volendam kon nog iets terug doen waardoor het 2-5 werd. De wedstrijd werd keurig uitgespeeld en Kondo doet weer mee voor de top 4.

Over twee weken speelt Kondo A1 thuis tegen Zeemacht A1. Op dit moment strijden 5 ploegen voor 3 play-off plaatsten. Koploper ASV LEBO zal de eerste plaats waarschijnlijk niet meer uit handen gaan geven.

(Bron:FCKondoBudjang.nl)

Comments are closed.