FC Volendam onderuit in Kerkrade ondanks goal en assist Kuwas

0

Van het elftal dat thuis met 3-0 van Roda JC won, was in Kerkrade niet veel meer over. Net voor de bus uit Volendam vertrok haakte ook Gijs Luirink af, zodat FC Volendam met zeventien man naar Limburg afreisde. Zonder Henk Veerman, Ludcinio Marengo, Tom Overtoom en Robert Mühren. Met de wrange nederlaag tegen Jong Ajax in het achterhoofd was er maar een opdracht, punten pakken in het diepe zuiden om te voorkomen dat er nog verder op de ranglijst wordt afgezakt.

De opening van FC Volendam in het Parkstad Limburgstadion tegen Roda JC was zeer sterk. Al binnen drie minuten was het 0-1. Vanaf de tribune klonk een fluitsignaal, wat Roda meer dan Volendam in verwarring bracht. Brandley Kuwas profiteerde, slalomde langs zijn directe bewaker en speelde Kevin Brands aan, die dankbaar raak schoot. De weelde was echter van korte duur. In de zesde minuut mocht Roda JC een hoekschop nemen. Met vier man in de dekking bij de eerste paal belandde de bal toch bij Biemans die in de kluts raak schoot. Daarna was het meer dan een half uur lang eenrichtingsverkeer, zonder dat Roda JC een echte kans kreeg. FC Volendam stelde er behalve het tegenhouden van ballen niets tegenover. Niet een keer meer verscheen FC Volendam voor het doel van Verbiest op een tam schot van Kevin Brands na. FC Volendam was machteloos. Roda JC in feite ook. Tot de slotminuut in de drie minuten blessuretijd, die vanwege het oplappen van Theo Zwarthoed was gegeven. De laatste Roda-aanval was ongevaarlijk en werd door iedereen gemist, behalve door Sofian Akouili, die onbegrijpelijk en volkomen onnodig in eigen doel schoot. Daarmee kreeg Roda JC gezien het veldoverwicht wat het verdiende, maar moest FC Volendam diep in de spiegel kijken om te zien dat dit voorkomen had kunnen worden.

De tweede helft volgde naadloos op de eerste. FC Volendam moest ver terug, maar kwam niet echt in gevaar. Het had zelfs op gelijke hoogte kunnen komen na een krap kwartier spelen, toen Brandley Kuwas mocht uitbreken en zijn scherpe voorzet ten koste van corner gepareerd zag. Bij FC Volendam werd de onzichtbaar spelende Guyon Philips vervangen door Daniël van Son. Brandley Kuwas ging nu meer in het centrum spelen. Met veel gevroet nam Roda JC het heft helemaal in handen. Ploeterend maar succesvol kwam Gyasi uit de strijd halverwege de tweede helft, waarop Theo Zwarthoed kansloos was (3-1). FC Volendam pakte de draad vol goede moed op, maar echte daadkracht straalde de ploeg niet uit. Als er dan een aanval leek te lukken, was de afwerking slap. Overigens had een strakke voorzet van Daniël van Son een beter lot verdiend, toen Kevin van Kippersluis een teenlengte te kort kwam. Roda JC gaf FC Volendam in de laatste fase alle gelegenheid zelf tot aanvallen te komen, maar de pogingen van Kevin Brands en Brandley Kuwas om hoger op de scorerslijst te komen faalden. Roda JC leek meer succes te hebben, maar de bal werd door de lat gekeerd. Toch was het FC Volendam dat een slotakkoord mocht uitvoeren. Brandley Kuwas nam een vrije trap op de rand van het strafschopgebied loepzuiver, wat 3-2 betekende. Dat was in de 91e minuut, te laat om de zaak helemaal recht te trekken.

(Bron:FCVolendam.nl)

 

Comments are closed.