Volendam ‘pikt’ weer talent van Fortuna

0

Zo’n kop doet het ergste vermoeden, maar is natuurlijk een logisch gevolg van de prima jeugdopleiding bij de club. Niet alleen Volendam vist graag in Wormerveer. Er zijn meer talentenkapers op de kust.

In de huidige E1 speelt Ryan Rellum. Als rechtsachter en op het middenveld staat hij zijn mannetje. Zijn spel maakte indruk bij de Volendam scouts. Na drie keer op de woensdag meegetraind te hebben en nog eens twee selectietrainingen ging de kogel door de kerk. Ryan zal de overstap maken naar het IJsselmeerdorp. Hij is bij FC Volendam aangenomen bij de D2 volgend jaar.

Ryan is een voor zijn leeftijd fysiek sterke speler, zowel links- als rechtsbenig en heel snel. Zelf hoopt Ryan als middenvelder furore te kunnen gaan maken bij de Oranjehemden.

De transfer maakt ook zijn school De Meander bijzonder trots. Twee leerlingen zijn aangenomen. Melvin Houtman al in januari  en nu Ryan. Samen gaan zij voor de toekomstige D2. Beide knapen krijgen begeleiding zodat de school ook netjes word afgemaakt. Dat vinden ze in Volendam ook heel belangrijk.

Ryan komt uit de toenmalige F3. Een gouden lichting moet dat zijn geweest. Want ook Senna Antonelli  (nu Ajax) en Jason Sharma (AZ) speelden in dat team. Dan is het extra leuk om te beleven dat er nu drie Fortuna jongens uit het team jaren later bij BVO’s  spelen.

Vanuit de familie Rellum zijn ze er nog een beetje van onder de indruk. ‘Dit is super leuk! Daarom bedanken wij Fortuna voor de zes onwijs leuke jaren.’

Comments are closed.