Eigen kweek blijft in Wormerveer

0

Eerder al konden wij melding maken van het aanblijven van Milan en Yannick Klopper, Nick Snelders, Luuk Purvis, Rik Remmelzwaal en Nordin Bakker. Daar kunnen weer wat namen aan worden toegevoegd. Niet alleen die van Keffa Bagyabangi en Robin Hoogstra, maar – heel belangrijk – juist ook spelers die uit eigen opleiding komen t.w. Ian MacDonald, Dwayne Heijstek en Mandjano Manuputty.

Hoe mooi is het niet om als jeugdspeler alle selecties te hebben doorlopen en dan in het EERSTE elftal te raken? Bij zowel QSC als WFC hebben we in het verleden hele lichtingen gehad die doorstroomden. Ook in die jaren ‘doken’ er spelers op die graag in dergelijke selecties mee wilden doen. Het is iets van alledag. Bij Fortuna W is dat niet anders. Het verschil nu is dat er vanuit de eigen gelederen flink wat talenten aan de deur kloppen. Het maakt dat we het aantal spelers uit eigen gelederen weer zien groeien in de topteams. Het maakt het des te noodzakelijker dat we juist nu in de jeugd zuinig moeten omspringen met de talenten.

Neem nu bijvoorbeeld Mandjano Manuputty (25). Kind van de club en beslist één van de motoren in het succes van de achterliggende seizoenen. ‘Djano’ debuteerde – tegelijk overigens met ons huidige HJO Marcel Blank – op 19 augustus 2012 in de bekerwedstrijd tegen  Oosthuizen. Fortuna Wormerveer boekte toen een 0-5 winst. Vanaf dat moment – ‘we’ waren nog vierde klasser – was hij een nagenoeg vaste waarde en heeft dat in 118 wedstrijden nadrukkelijk mogen bevestigen. Dat waren 103 competitie- en 15 bekerwedstrijden. In die periode wist hij zeven doelpunten te scoren. Behalve op het veld is hij ook in de zaal een prominent basisspeler van Kondo Budjang.

Een ‘ouwe rot’ in het vak is Dwayne Heijstek (27). Startte nog als QSC’er zijn loopbaan. Zijn debuut had plaats op 29 oktober 2006 in de derby tussen Fortuna Wormerveer en Zaanlandia. Dat eerste duel werd met een 4-2 winst afgesloten. Inmiddels staat de teller voor Dwayne op 191 wedstrijden (171 competitie- en 20 bekerwedstrijden). Hoewel vooral verdediger wist ook Dwayne het vijandelijke doel zeven keer te vinden. Zijn stijl van spelen leverde hem in al die seizoenen wel wat gele (33) en rode (3) kaarten op. Meer en meer bewijst hij als routinier zijn waarde voor het team. De kans dat Dwayne dit seizoen nog op 200 wedstrijden gaat komen is levensgroot.  Voor Dwayne geldt dat hij alleen Geert Rol boven zich moet dulden met meer wedstrijden in Heren 1. De robuuste verdediger heeft ook in alle klasses gespeeld waarin Fortuna tot nu toe gespeeld heeft.

Vanuit de eigen opleiding stroomde verdediger Ian MacDonald (22) door op 28 augustus 2013 in de (beker)wedstrijd Fortuna Wormerveer – Victoria O die eindigde in een klinkende 7-2 winst. Ook voor Ian staan er ondertussen flink wat hoogtepunten in zijn CV. Het aantal wedstrijden in onze hoofdmacht zijn er in totaal 93 waarvan 78 competitie- en 15 bekerwedstrijden. Het zou zo maar kunnen – we moeten dit jaar nog 10 wedstrijden spelen – dat Ian onder normale omstandigheden dit jaar de 100 wedstrijden gaat halen.  Ondanks dat verdedigen zijn hoofdtaak is wist de zoon van Stanley er toch ook twee te scoren. Qua kaarten zit hij iets hoger (geel 26 en één rood).

Dan hebben we ook nog wat ‘instromers’ zoals dat zo mooi heet. Keffa Bagyabangi (23) kwam over van de Grote Koogse en debuteerde op 23 augustus 2014 in de (beker)wedstrijd Fortuna Wormerveer–OSV (4-1 winst). Keffa heeft in totaal 56 partijen achter zijn naam staan waarvan 48 competitie- en 8 bekerwedstrijden waarin hij welgeteld één goal wist te scoren. Hoeveel hij er voorkomen heeft is niet geteld, maar dat zijn er velen.

Eén van onze meest recente aanwinsten – en dan doel ik op meerdere fronten – is Robin Hoogstra. Een heer van stand als het ware. Speelde als jongeling voor Zaanlandia, koos vervolgens voor ADO’20 en belandde daarna bij Ajax Zaterdag.  Hij debuteerde op 19 augustus 2015 in de met 4-0 verloren bekerwedstrijd tegen De Dijk. Sindsdien toonde hij zich een prima teamplayer en wist voor te gaan in de strijd. Dat maakt dat zijn totaal staat op 41 wedstrijden waarvan 37 competitie- en 4 bekerwedstrijden. Gescoord heeft de 25 jarige daarin nog niet al was hij er als opkomende verdediger meerdere malen akelig dicht bij.

(Bron:Fortuna-Wormerveer.nl)

Comments are closed.