KNVB selecteert talenten van Hercules

0

Wanneer je ambities hebt en bij Hercules voetbalt, maak je zeker kans om op te vallen. Dit seizoen bijvoorbeeld hebben keeper Tristan Sol en middenvelder Tristan Galice van de D1 zich in de kijker gespeeld bij de KNVB. Beide jongens hebben al een aantal selectiewedstrijden achter de rug en zijn opgenomen in de districtsselectie.

Eind oktober kreeg de vader van Tristan Sol een telefoontje. Of zijn zoon zin had om onder de lat te staan bij het KNVB-team Onder 13. Een dag later volgde een brief waarin Tristan werd uitgenodigd voor twee selectiewedstrijden.

Tristan Galice ontving de uitnodiging vlak na zijn wedstrijd tegen RKAV Volendam thuis, waarbij een scout van de KNVB scout aanwezig was. Na een goed optreden en een goal tijdens deze wedstrijd lag er daags erna een envelop op de mat!

Goed geregeld
Tristan Sol: ’Elke zondag voordat ik een selectiewedstrijd mocht spelen, moest ik de fysiotherapeut van de KNVB een email sturen waarin ik moest aangeven hoeveel keer ik had getraind bij Hercules, hoeveel wedstrijden ik die week had gespeeld en of ik geblesseerd was. In dat laatste geval krijg je van de fysio een blessurebehandeling. Dat was allemaal goed geregeld!’

De eerste selectiewedstrijd duurde vier keer een kwartier. Tristan: ‘Iedereen kreeg een tenue te leen van de KNVB en als je wisselspeler was, kreeg je zelfs een soort dik skipak aan om warm te blijven’. Officials van de KNVB beoordeelden samen met twee trainers op het veld de spelers. ‘Na de tweede selectiewedstrijd moest ik een week wachten op de uitslag. Maar gelukkig mocht ik in december weer twee selectiewedstrijden spelen. Dat was spannend, want ik zou weer pas na een week horen of ik er nog bij zat. Nou, dat was goed nieuws: Ik ben door!’

Schifting
Ook Tristan Galice speelde tot nu toe vier selectiewedstrijden. Zijn vader Romain, die zelf bij Hercules trainer is van B1, vertelt: ‘Na de eerste twee bijeenkomsten waarin 36 jongens het tegen elkaar opnamen in een onderlinge wedstrijd, maakte de KNVB een eerste schifting en werd de groep teruggebracht tot 22 spelers. De derde en vierde wedstrijd zijn gebruikt om tot de huidige selectie te komen’.

Tristan Galice had vanaf het begin wel een positief gevoel, vertelt zijn vader. ‘Hij scoorde meteen al een keer en gaf drie assists. Maar toen Tristan te horen kreeg dat hij de vierde en laatste wedstrijd op de bank zou beginnen, begon hij te twijfelen. Achteraf bleek dat alle startende wissels tijdens de laatste wedstrijd opgenomen waren in de eindselectie, waaruit je kunt concluderen dat Tristan de scouts dus al voldoende had overtuigd’.

Tristan Galice beschouwt deze uitverkiezing als een geweldig avontuur en heeft echt het gevoel dat het harde trainen van de afgelopen maanden zijn vruchten begint af te werpen. Hij maakt nu deel uit van een team met jongens van vooraanstaande clubs als Hollandia en Zeeburgia en vindt dit supertof. In het elftal is ook een keeper geselecteerd die een campingvriendje van Tristan was in Frankrijk. Deze jongen speelt bij Purmersteijn.

Supertrots
Na de winterstop zijn een aantal wedstrijden gepland waarin het regioteam KNVB West 1 het opneemt tegen Ajax, AZ, FC Volendam, Almere City en het regioteam Utrecht. Daarnaast zijn ook stagedagen gepland bij de KNVB. De eerste wedstrijd staat al op 18 januari gepland.

Tijdens de wedstrijden die komen gaan, staan alle talentvolle jeugdspelers als het ware in de ‘etalage’ voor de Betaald Voetbal Organisaties. Tristan & Tristan zijn supertrots op zichzelf dat ze nu al zo ver zijn gekomen. ‘Wij hebben er zin in!’

(Bron:Hercules-Zaandam.nl)

Comments are closed.