Vijf Zaanse talenten in voorselectie KNVB

0

ZAANSTAD- Er zitten tien spelers uit de AZ Jeugdopleiding in de voorlopige selecties van Oranje Onder 18 en Onder 17 en Oranje Onder 14. De eerstgenoemde jeugdploeg van de KNVB wacht een oefeninterland tegen Rusland. Oranje Onder 17 speelt een toernooi in Duitsland.

Tien AZ'ers in voorselecties KNVB

Met maar liefst zeven spelers is AZ hofleverancier van Oranje Onder 18. Teun Bijleveld, Ferdy Druijf, Mees Hoedemakers, Teun Koopmeiners, Maarten List, Danny Mühl en Calvin Stengs zijn de spelers die coach Maarten Stekelenburg op zijn voorlopige lijst heeft staan. Op donderdag 24 maart speelt de definitieve selectie op Sportpark ter Specke in Lisse tegen Rusland.

UEFA elite toernooi
Het Oranje Onder 17 van coach Kees van Wonderen speelt van 21 tot en met 30 maart het UEFA elite toernooi in Duitsland. Jelle Duin, Rens van der Wacht en Owen Wijndal zijn de jeugdexponenten die namens AZ in de voorlopige selectie zitten. De spelers die tot de uiteindelijke achttienkoppige toernooiselectie behoren, komen in actie tegen achtereenvolgens Bulgarije, Slowakije en Duitsland. Op dinsdag 15 maart worden de definitieve selecties bekend gemaakt.

Ricuenio Kewal is door de KNVB opgeroepen voor de landelijke groep jongens onder 14 jaar. Van maandag 14 tot en met woensdag 16 maart werkt hij met de selectie een stage af in het Overijsselse Delden.

(Bron:AZ.nl)

Comments are closed.