Zaanse talenten geselecteerd voor Nederlands team

0

Rens van der Wacht en Jamie Altelaar hadden de afgelopen week goed nieuws te vertellen aan hun familie en vrienden. Rens kreeg namelijk te horen dat hij was geselecteerd voor het Nederlands team onder 16 jaar en Jamie mag nu ook wedstrijden spelen voor het Nederlands meidenteam onder 17 jaar.

Rens van der Wacht (#8)

Rens speelde vanaf zijn 6e in het rood-blauw bij KFC en na de E1 mocht hij de stap maken naar AZ. Het aankomende seizoen speelt de linkshalf in AZ O17 alweer zijn zesde jaar in Alkmaarse dienst. Het Nederlands elftal voor spelers onder zestien jaar waar Rens voor geselecteerd is, speelt in april een aantal oefeninterlands. Het team van KNVB-coach Edwin Petersen treedt dinsdag 14 en donderdag 16 april aan tegen de leeftijdsgenoten van Italië. De wedstrijden worden gespeeld op het sportpark Duinwetering van vv Noordwijk. Op dinsdag 14 april trapt Oranje onder 16 om 19.00 uur af. Twee dagen later op donderdag 16 april begint de wedstrijd om 11.30 uur.

Ook Jamie is begonnen in de jeugd van de Groote Koogsche. Nadat ze dit zeer verdienstelijk deed bij de jongens in verschillende selectieteams voetbalt ze nu al een paar seizoenen bij CTO Amsterdam Talent Team. Dat de linksbenige Jamie veel talent heeft werd weer bevestigd dat ze nu ook is geselecteerd voor het Nederlands team O17 voor meiden.
Op dit moment spelen zij in Ierland een kwalificatietoernooi voor het EK. Van de week werd gewonnen van Hongarije (1 goal en 1 assist van Jamie), vandaag (zaterdag 11 april) werd er gelijkgespeeld tegen Ierland. Aankomende dinsdag mag Jamie weer het Oranje shirt aantrekken en speelt ze de laatste wedstrijd tegen Engeland.

(Bron:KFC1910.nl)

Comments are closed.