Is de media te kritisch op talenten?

0

In Nederland heeft tegenwoordig bijna elk individu een uitgesproken mening. Vaak ontstaan er heftige discussies op social media en op de verschillende voetbal forums. De discussies komen voort uit de kritische blik van de Nederlandse media. Daarom is de vraag die wij voor u hebben; Is de Nederlandse media niet te kritisch op de Nederlandse voetbaltalenten?

[poll id=”13″]

Afgelopen week stond er een artikel in de Voetbal International over de kritiek die Louis van Gaal krijgt met zijn Manchester United. In dat artikel werd ook ingegaan op het verschil in media tussen Engeland en Nederland. In Nederland worden alle kleine dingen zo ongelooflijk uitvergroot en kan een speler een week na een geweldige prestatie weer helemaal de grond in worden getrapt. Waar komt dit vandaan en heeft dit ook te maken met alle problemen en discussies die zich ontstaan in de wereld buiten het voetbal?

In dezelfde VI was een mooi interview te lezen over het Zaanse toptalent Brandley Kuwas. Kuwas gaf in het interview aan dat hij niet begrijpt dat er fans zijn die de eigen spelers uitfluiten. “Ik begrijp heus wel dat mensen kritisch zijn, maar het gaat in Nederland wel heel ver”, aldus Kuwas tegenover Voetbal International. Maar komt dit wel uit de supporters zelf, of worden zij beïnvloed door de verschrikkelijk kritische Nederlandse media?

Vanmorgen stond er een stuk over het Zaanse talent Bilal Basacikoglu op de online voetbalsite SoccerNews.nl. De schrijver haalt een twitter bericht te voorschijn uit zijn tijd bij sc Heerenveen en confronteert de aanvaller met zijn manier van juichen, nadat hij de 5-0 scoorde voor Feyenoord. Lees hier het artikel op SoccerNews. Ondertussen heeft Basacikoglu zelf ook gereageerd op de media. Lees hier zijn reactie op de website van de Telegraaf.

Gelukkig zie je aan de reacties op Facebook onder dit bericht dat er steeds meer mensen genoeg hebben van het kapot maken van talenten. Zoals Peet Wijsbroek hieronder al aangeeft; Als de Nederlandse media op deze manier de talenten in Nederland blijft afschilderen speelt al het talent straks in het buitenland en wordt de kwaliteit van de Eredivisie en het Nederlandse voetbal minder en minder…

Schermafbeelding 2015-11-23 om 11.17.44

Comments are closed.