Tweede profclub in Amsterdam haalbaar? (POLL)

0

ASV De Dijk uit Amsterdam-Noord promoveerde zondag naar de Derde divisie. De club is bijzonder ambitieus: de Tweede divisie is het volgende doel en in de toekomst hoopt men zelfs de tweede profclub van Amsterdam te worden. Dat is mogelijk door de intrede van de voetbalpiramide van de KNVB: met ingang van komend seizoen is er doorstroming mogelijk tussen de amateurs en de profs.

Steden als Rotterdam (Feyenoord, Sparta en Excelsior) en Eindhoven (PSV en FC Eindhoven) hebben al meerdere profclubs, maar de grootste stad van Nederland heeft alleen Ajax als uithangbord. Volgens de ambitieuze sponsor Heino Braspenning moet De Dijk binnen vijf tot tien jaar de tweede profclub van Amsterdam worden.

“We willen naar de Tweede divisie en dan willen we wel een keer in gesprek met de gemeente om te kijken wat er nog meer mogelijk is”, aldus Braspenning in gesprek met Het Amsterdamsche Voetbal. “Het zou mooi zijn als er een tweede club in Amsterdam komt die betaald voetbal gaat spelen. Ik denk dat het goed is voor Amsterdam-Noord”, klinkt het.

(Bron:Voetbalzone.nl)

(Video:HetAmsterdamscheVoetbal.nl)

[totalpoll id=”15162″]

Comments are closed.