Niet zomaar een voetbalmoeder…

0

Logisch toch dat al die bekende voetballers hun ouders en in het speciaal hun moeder elke keer noemen en bedanken! Want waar zou je zijn als opkomend talent zonder je moeder? Wie zorgt ervoor dat je prakkie elke keer klaar staat voordat je gaat trainen? Wie rijdt je als veredelde taxi half Nederland in de rondte? Wie troost jou als het even niet gaat zoals je in gedachte hebt? En wie pept jou op het juiste moment op? Dan heb ik het nog niet eens over die kudde was die hoogstwaarschijnlijk na elke training de wasmand weer doet vullen. 

virginia4Ik spreek met Virginia Jonker, zij is trotse moeder van 2 zonen Mick (bijna 18) en Jesper (15). Virginia is een zogenaamde “voetbalmoeder”. Haar zoon Jesper kan, laten we het even onbescheiden formuleren, akelig goed keepen! “Eigenlijk hadden wij het niet eens zo in de gaten” vertelt Virginia, “uiteraard zagen wij wel dat hij best lekker kon keepen maar dat hij zo goed is….”. Het siert haar dat zij niet zo’n pushende hysterische moeder is die haar zoon continue naar een hoger niveau wil duwen. Het enige wat zij wil is dat Jesper plezier heeft en houdt in datgene wat hij doet en als er dan een club zoals Ajax of Volendam zich aankondigt dan is dat alleen maar leuk!

 

 

Even in het kort wat meer over Jesper: hij heeft het voetbalgen niet van een vreemde, zijn moeder Virginia heeft jaren gevoetbald bij Westzaan en zijn vader Martijn stond ook onder de lat bij ZCFC. Logische stap was dat kleine Jesper jesper1op 5-jarige leeftijd ook ging voetballen bij ZCFC. Na een paar wedstrijden zei hij tegen zijn moeder: “Ik denk dat ik maar ga keepen mam, dan hoef ik niet zo veel te rennen”. Achteraf gezien geen slechte beslissing van deze kleine man 🙂 Hij was 12 jaar toen SV Fortuna Wormerveer (die een stuk hoger speelden) zich aanmeldde om hem in te lijven. Toen ging alles in een stroomversnelling en werd hij gescout door de KNVB onder de 14 jaar en liep hij in april 2015 stage bij FC Volendam en ging hij en passant ook nog met zijn trainer mee naar KFC. Ook Ajax wilde hem graag op stage en verlengde deze stage zelfs een keer, helaas werd hij net niet uitgekozen maar zij waren erg onder de indruk van zijn keeperscapaciteiten. Hoe klein het keeperswereldje is blijkt uit feit dat FC Volendam zich gelijk daarna weer meldde en hem nu voor jaar hebben “vastgelegd”.

547941_336170329785221_1955410499_n“Wat houdt dit in voor jullie gezin?” vraag ik Virginia. Want Jesper moet 4x in de week trainen en een keer spelen en zij heeft nog een zoon die ook haar aandacht nodig heeft. “Regelen, regelen en vooruit denken, dat zijn de belangrijkste ingrediënten” vertelt zij. En dan nog kun je niet alles voor zijn, begin 2016 hebben zij en haar man de vakantie voor deze zomer gepland, toen was Volendam nog niet in het vizier. Maar nu wel en laat Volendam nu net met de trainingen beginnen op het moment dat de familie Jonker op vakantie zou gaan, dus helaas… die vakantie wordt dus even geskipped…

 

 

Ik voel toch een heel mooi bedankt moment, over pak ‘m beet 10 jaar, aankomen als Jesper Jonker straks wordt geïnterviewd bij Studio Sport na zijn 1e interland…

 

Bron: (http://meerdansandra.nl/2016/06/niet-zomaar-een-voetbalmoeder/)

Comments are closed.