Brandley Kuwas tekent contract voor 2 jaar

0

Brandley Kuwas heeft een contract afgedwongen bij FC Volendam. De 20-jarige aanvaller ondertekende een tweejarig contract met een optie voor nog een seizoen.

Kuwas stapte afgelopen zomer over van tweedeklasser KFC. Hij kreeg op amateurbasis een kans bij de profclub uit Volendam en maakte vanaf het begin grote indruk. Hans de Koning haalde hem direct bij de selectie en liet Kuwas tegen Cambuur/Leeuwarden debuteren in het eerste elftal. Ondertussen heeft Brandley al in 7 wedstrijden minuten gemaakt dit seizoen in de Jupiler League.

.

In zijn tijd bij AZ (links) werd hij vergeleken met Urby Emanuelson.

De technische vleugelaanvaller groeide op in Zaandamse wijk Kogerveld en  begon met voetballen in de jeugdopleiding van Hellas Sport. Daar werd hij gescout door AZ. Brandley speelde in Alkmaar vaak als linksback en voetbalde daar samen met o.a. Jamie Heringa(KFC), Oğuzhan Özyakup(Besiktas) en Emre Bilgin(FC Den Bosch). Na 3 jaar keerde hij weer terug bij Hellas Sport en vanaf het seizoen 2009/2010 speelde hij voor KFC. Hij kwam in beeld bij Volendam door zijn sensationele spel in de tweede klasse afgelopen seizoen.

Comments are closed.