Emre Pinar per direct speelgerechtigd voor IJsselmeervogels

0

Emre Pinar is officieel speler van IJsselmeervogels. De KNVB gaf woensdagochtend groen licht rondom de ingediende overschrijving en is daarmee speelgerechtigd. De 20-jarige spits komt over van het Duitse Arminia Bielefeld en zal sowieso tot het einde van het seizoen uitkomen voor de ploeg van Frans Adelaar.

Pinar doorliep de jeugdopleiding van Zilvermeeuwen en Hellas Sport. In de A1 van Hellas Sport scoorde Pinar 35 maal en had hij 18 assists, waarmee hij in het seizoen 2013/14 een overstap naar het Turkse Bucaspor Kulübü afdwong. Na een half jaar stapte de fysiek sterke spits over naar het Duitse Arminia Bielefeld, waar hij voornamelijk in het tweede elftal actief was.

Bij Arminia Bielefeld II speelde Pinar vanaf januari 2014 in de Oberliga Westfalen, het vijfde niveau in Duitsland. In deze tweede seizoenshelft nagenoeg alle wedstrijden. Ook dit seizoen speelde Pinar in nagenoeg alle wedstrijden van de ploeg uit Noordrijn-Westfalen, maar voornamelijk als invaller.

10388075_10203580802775902_4146766398570048631_n
Emre Pinar in gesprek met RTV Utrecht na de 2-0 gewonnen wedstrijd tegen Excelsior Maassluis

Sinds januari traint Emre Tekin Pinar mee bij IJsselmeervogels, nadat hij eerder een stage afliep bij Sparta Rotterdam. Pinar zal dit seizoen volledig mee gaan draaien en speelt bovendien om een contract te verdienen voor volgend seizoen.

Trainer Frans Adelaar reageerde afgelopen zaterdag naar aanleiding van de op handen zijde overschrijving: “Emre wilde heel graag vanuit Duitsland weer terug naar Nederland komen. Door de overschrijving is het voor hem prettig dat hij daarmee weer in Nederland kan voetballen. Voor ons is het bovendien fijn dat hij mee kan gaan trainen. Op die manier hebben we allebei wat meer de tijd om aan elkaar te wennen.”

(Bron:vvijsselmeervogels.nl)

Comments are closed.