Oscar Wilffert verruilt OFC voor Koninklijke HFC

0

HAARLEM Oscar Wilffert vertrekt na één seizoen bij zondag hoofdklasser OFC. De 21-jarige linksback gaat voor topklasser Koninklijke HFC voetballen.

“Ik streef ernaar om zo hoog mogelijk te spelen”, verklaart Wilffert z’n keuze. “HFC staat bovenaan, dus de kans is groot dat ze naar de tweede divisie gaan. Natuurlijk speel ik nu ook bij een club met ambities. Ik heb ’t de club maandagavond verteld en voor mij heeft nu ook de nacompetitie de prioriteit. Ze vinden het jammer dat ik wegga, maar ze snappen het wel. Ik ben 21 jaar en HFC is een hele mooie club.”

‘Teamplayer’
“Hij is een echte teamplayer die op meerdere posities in de de verdediging uit de voeten kan”, zegt toekomstig HFC-trainer Ted Verdonkschot over Wilffert die bij de club uit Oostzaan linksback speelt. Verdonkschot: “Met Vincent Volkert hebben we een goede linksback die gelukkig blijft, maar Hidde Prijs (linker centrale verdediger, red.) vertrekt. Dat is dus een mogelijkheid.” Wilffert heeft geen voorkeur waar de trainer hem neerzet. “De trainer vroeg ernaar in het gesprek dat ik met hem had, maar het maakt mij in principe niet uit.”

Elf duels voor FC Volendam
Voordat hij afgelopen zomer voor OFC koos, voetbalde Wilffert achtereenvolgens voor Stormvogels/Telstar, AZ, HFC Haarlem en FC Volendam. Bij die laatste club maakte hij z’n debuut in het betaalde voetbal. In twee seizoenen deed trainer Hans de Koning elf keer een beroep op de HBO-student topsportmangement en ondernemerschap. “In mijn eerste jaar had ik Nick Coster voor me en het tweede seizoen begon ik als linksback, totdat ik geblesseerd raakte. Toen kwam Jermano Lo Fo Sang erin.” Nadat FC Volendam de Zaankanter afgelopen zomer geen contract aanbood, koos hij voor het ambitieuze OFC. Verdonkschot: “Oscar heeft een goede opleiding gehad. Hij is nog jong en kan nog doorgroeien. Hij past in ons plaatje.”

Met Wilffert heeft HFC de derde aanwinst voor het volgend seizoen in huis. Eerder bereikte de Koninklijke al overeenstemming met vleugelaanvaller Kevin Sterling van zaterdag topklasser Katwijk en met middenvelder Jacob Noordmans van ONS Sneek.

(Bron:RTVNH.nl)

Comments are closed.