Kuwas maakt debuut voor Curaçao

0

14963216_1427180023963622_174970216570990859_n

Brandley Kuwas maakte woensdagavond zijn debuut voor het nationale elftal van Curaçao. De speler van Heracles Almelo speelde met het eiland 1-1 gelijk tegen Excelsior.

Danny Blind, bondscoach van het Nederlands elftal, maakte vorige week bekend dat hij Kuwas een interessante speler vindt. De speler van Heracles Almelo werd echter nog niet opgeroepen voor Oranje en koos er daarom voor ‘gewoon’ te spelen voor Curaçao. Omdat het een oefenwedstrijd betrof, heeft de keuze van Kuwas geen gevolgen voor een mogelijke interlandcarrière bij het Nederlands elftal. Het is nog niet duidelijk of hij voor Curaçao blijft spelen. Bondscoach Danny Blind van het Nederlands elftal zou hem donderdag namelijk zomaar op kunnen roepen.

Kuwas en Curaçao kwamen op Woudestein na een uur op achterstand door een doelpunt van Kevin Vermeulen. Tien minuten later zorgde Felitciano Zschusschen (oud-FC Oss) voor de gelijkmaker.

Het nationale team van Curaçao draait goed. Het land heeft zich in oktober geplaatst voor de Gold Cup in juli 2017. Tegen Excelsior deed bondscoach Remko Bicentini ook een beroep op onder meer doelman Eloy Room (Vitesse), Ayrton Statie (FC Oss), Jarchinio Antonia (Go Ahead Eagles) en Rangelo Janga (AS Trencin).

Na afloop van de wedstrijd sprak Voetbal International met Remko Bicentini. Hij is de bondscoach van Curaçao en wil er eigenlijk alles aan doen om Kuwas te behouden voor het Caribische eiland.

(Bron:VI.nl)

Comments are closed.